Рецепт Борщ з фрикадельками з морського гребінця фото

Борщ з фрикадельками з морського гребінця
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Риба та морепродукти
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На обід
Борщ, Супи

Борщ - це дуже ситне блюдо української кухні, існують десятки варіантів щодо його приготування. Пропонуємо нетрадиційний рецепт, як приготувати борщ з фрикадельками з морського гребінця.

Традиційно це блюдо варять з м'ясом, але в цьому рецепті я використовую морський гребінець. Завдяки йому смак виходить дуже ніжним і делікатним. Таке блюдо може бути відмінною альтернативою і урізноманітнює ваш повсякденний стіл. Подавати його можна зі свіжою зеленню і сметаною. Приступаємо до його приготування!

1. Гребінці беремо свіжі або заморожені, ретельно промиваємо їх, половину відварюємо близько десяти хвилин.

2. Буряк, морквину, цибулину і корінь петрушки нарізаємо соломкою і відправляємо на розпечену сковороду, додаємо томатну пасту, трохи води, щоб покрило овочі, я тону.

3. Через двадцять хвилин додаємо нарізану соломкою капусту і тушкуємо ще півгодини.

4. Бульйон, в якому варився гребінець, відправляємо на вогонь, додаємо в нього картоплю кубиком і через п'ятнадцять хвилин тушковані овочі, солимо і додаємо лавровий лист.

5. Гребінці (в сирому і відвареному вигляді) подрібнюємо за допомогою м'ясорубки, додаємо сіль і яйце.

6. Формуємо фрикадельки, відварюємо їх у воді з додаванням солі.

7. Подаємо блюдо з фрикадельками, зеленню і сметаною. Смачного!


  • Цукор - 1 щіпка
  • Корінь петрушки - 1 штука
  • Зелень - За смаком
  • Крем - 2 Ст. Ложки
  • Капуста - 100 грам
  • Картопля - 100 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Буряк - 1 штука
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Яйце сире - 0, 5 штуки
  • Сіль - За смаком
  • Морський гребінець - 150 грам
  • Оцет - За смаком
  • Олія - 20 грам
  • Томатна паста - 1 штука
  • Лавровий лист - За смаком
Традиційно це блюдо варять з м'ясом, але в цьому рецепті я використовую морський гребінець. Завдяки йому смак виходить дуже ніжним і делікатним. Таке блюдо може бути відмінною альтернативою і урізноманітнює ваш повсякденний стіл. Подавати його можна зі свіжою зеленню і сметаною. Приступаємо до його приготування!

1. Гребінці беремо свіжі або заморожені, ретельно промиваємо їх, половину відварюємо близько десяти хвилин.

2. Буряк, морквину, цибулину і корінь петрушки нарізаємо соломкою і відправляємо на розпечену сковороду, додаємо томатну пасту, трохи води, щоб покрило овочі, я тону.

3. Через двадцять хвилин додаємо нарізану соломкою капусту і тушкуємо ще півгодини.

4. Бульйон, в якому варився гребінець, відправляємо на вогонь, додаємо в нього картоплю кубиком і через п'ятнадцять хвилин тушковані овочі, солимо і додаємо лавровий лист.

5. Гребінці (в сирому і відвареному вигляді) подрібнюємо за допомогою м'ясорубки, додаємо сіль і яйце.

6. Формуємо фрикадельки, відварюємо їх у воді з додаванням солі.

7. Подаємо блюдо з фрикадельками, зеленню і сметаною. Смачного!

Схожі рецепти