Борщ з фрикадельками з морського гребінця
(покроковий рецепт з фото)
Борщ - це дуже ситне блюдо української кухні, існують десятки варіантів щодо його приготування. Пропонуємо нетрадиційний рецепт, як приготувати борщ з фрикадельками з морського гребінця.
Традиційно це блюдо варять з м'ясом, але в цьому рецепті я використовую морський гребінець. Завдяки йому смак виходить дуже ніжним і делікатним. Таке блюдо може бути відмінною альтернативою і урізноманітнює ваш повсякденний стіл. Подавати його можна зі свіжою зеленню і сметаною. Приступаємо до його приготування!
1. Гребінці беремо свіжі або заморожені, ретельно промиваємо їх, половину відварюємо близько десяти хвилин.
2. Буряк, морквину, цибулину і корінь петрушки нарізаємо соломкою і відправляємо на розпечену сковороду, додаємо томатну пасту, трохи води, щоб покрило овочі, я тону.
3. Через двадцять хвилин додаємо нарізану соломкою капусту і тушкуємо ще півгодини.
4. Бульйон, в якому варився гребінець, відправляємо на вогонь, додаємо в нього картоплю кубиком і через п'ятнадцять хвилин тушковані овочі, солимо і додаємо лавровий лист.
5. Гребінці (в сирому і відвареному вигляді) подрібнюємо за допомогою м'ясорубки, додаємо сіль і яйце.
6. Формуємо фрикадельки, відварюємо їх у воді з додаванням солі.
7. Подаємо блюдо з фрикадельками, зеленню і сметаною. Смачного!
- Цукор - 1 щіпка
- Корінь петрушки - 1 штука
- Зелень - За смаком
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Капуста - 100 грам
- Картопля - 100 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Буряк - 1 штука
- Перець чорний мелений - За смаком
- Яйце сире - 0, 5 штуки
- Сіль - За смаком
- Морський гребінець - 150 грам
- Оцет - За смаком
- Олія - 20 грам
- Томатна паста - 1 штука
- Лавровий лист - За смаком
1. Гребінці беремо свіжі або заморожені, ретельно промиваємо їх, половину відварюємо близько десяти хвилин.
2. Буряк, морквину, цибулину і корінь петрушки нарізаємо соломкою і відправляємо на розпечену сковороду, додаємо томатну пасту, трохи води, щоб покрило овочі, я тону.
3. Через двадцять хвилин додаємо нарізану соломкою капусту і тушкуємо ще півгодини.
4. Бульйон, в якому варився гребінець, відправляємо на вогонь, додаємо в нього картоплю кубиком і через п'ятнадцять хвилин тушковані овочі, солимо і додаємо лавровий лист.
5. Гребінці (в сирому і відвареному вигляді) подрібнюємо за допомогою м'ясорубки, додаємо сіль і яйце.
6. Формуємо фрикадельки, відварюємо їх у воді з додаванням солі.
7. Подаємо блюдо з фрикадельками, зеленню і сметаною. Смачного!