Борщ з фрикадельками з морського гребінця 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Борщ - це дуже ситне блюдо української кухні, існують десятки варіантів щодо його приготування. Пропонуємо нетрадиційний рецепт, як приготувати борщ з фрикадельками з морського гребінця.
Традиційно це блюдо варять з м'ясом, але в цьому рецепті я використовую морський гребінець. Завдяки йому смак виходить дуже ніжним і делікатним. Таке блюдо може бути відмінною альтернативою і урізноманітнює ваш повсякденний стіл. Подавати його можна зі свіжою зеленню і сметаною. Приступаємо до його приготування!
1. Гребінці беремо свіжі або заморожені, ретельно промиваємо їх, половину відварюємо близько десяти хвилин.
2. Буряк, морквину, цибулину і корінь петрушки нарізаємо соломкою і відправляємо на розпечену сковороду, додаємо томатну пасту, трохи води, щоб покрило овочі, я тону.
3. Через двадцять хвилин додаємо нарізану соломкою капусту і тушкуємо ще півгодини.
4. Бульйон, в якому варився гребінець, відправляємо на вогонь, додаємо в нього картоплю кубиком і через п'ятнадцять хвилин тушковані овочі, солимо і додаємо лавровий лист.
5. Гребінці (в сирому і відвареному вигляді) подрібнюємо за допомогою м'ясорубки, додаємо сіль і яйце.
6. Формуємо фрикадельки, відварюємо їх у воді з додаванням солі.
7. Подаємо блюдо з фрикадельками, зеленню і сметаною. Смачного! 
- Цукор - 1 щіпка
 - Корінь петрушки - 1 штука
 - Зелень - За смаком
 - Крем - 2 Ст. Ложки
 - Капуста - 100 грам
 - Картопля - 100 грам
 - Цибуля - 1 штука
 - Морква - 1 штука
 - Буряк - 1 штука
 - Перець чорний мелений - За смаком
 - Яйце сире - 0, 5 штуки
 - Сіль - За смаком
 - Морський гребінець - 150 грам
 - Оцет - За смаком
 - Олія - 20 грам
 - Томатна паста - 1 штука
 - Лавровий лист - За смаком
 
1. Гребінці беремо свіжі або заморожені, ретельно промиваємо їх, половину відварюємо близько десяти хвилин.
2. Буряк, морквину, цибулину і корінь петрушки нарізаємо соломкою і відправляємо на розпечену сковороду, додаємо томатну пасту, трохи води, щоб покрило овочі, я тону.
3. Через двадцять хвилин додаємо нарізану соломкою капусту і тушкуємо ще півгодини.
4. Бульйон, в якому варився гребінець, відправляємо на вогонь, додаємо в нього картоплю кубиком і через п'ятнадцять хвилин тушковані овочі, солимо і додаємо лавровий лист.
5. Гребінці (в сирому і відвареному вигляді) подрібнюємо за допомогою м'ясорубки, додаємо сіль і яйце.
6. Формуємо фрикадельки, відварюємо їх у воді з додаванням солі.
7. Подаємо блюдо з фрикадельками, зеленню і сметаною. Смачного!