М'ясо морського гребінця
(покроковий рецепт з фото)
Ось від чого я точно не зможу відязикатися в своєму харчуванні, так це від морепродуктів. Люблю все: від кальмарів і до лобстерів. Тим більше, що вони дуже корисні. Сьогодні спробувала дещо новеньке.
Несподівано для себе я дізналася, як приготувати м'ясо морського гребінця смажене. Це швидка закуска прямо з меню ресторанів класу люкс. Мій улюблений кухар Гордон Рамзі постійно подає гребінців в своїх закладах. Виявилося, що вони готуються дуже просто. З'їдати їх потрібно відразу ж.
- Гребінці - 6 штук
- Вершкове масло - 10 грам
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Гребінці підготуйте до смаження. Дістаньте їх з раковини, видаливши зайві частини, або необхідно розморозити. Промийте і обсушіть. Потім промажте сіллю і перцем.
Розігрійте на сковороді оливкове масло. Додайте до нього вершкове. Викладіть гребінці в сковороду так, щоб вони не стикалися. Повністю випаруйте рідина.
Після цього смажте гребінці з одного боку 2 хвилини і з іншого.
Подавайте блюдо в гарячому вигляді. На гарнір підійде різотто або овочеве пюре. Смачного!