Запечена картопля з фрикадельками
(покроковий рецепт з фото)
З усіх гарячих страв у моїх дітей є найулюбленіше - фрикадельки або тефтелі. З'їдають їх з будь-яким гарніром, і тому я не боюся пробувати нове. Так і вийшов новий рецепт. Запишіть його собі.
Блюдо вийшло по-справжньому святковим і ситним, а в складі тільки доступні продукти. Можете поекспериментувати з приправами, підійде і більше гостроти в смаку. Отже, ознайомтеся з тим, як приготувати запечену картоплю з фрикадельками в томатно-сметанному соусі. Справжня домашня кухня.
- Картопля - 500 грам
- Фарш - 500 грам (свинячо-яловичий)
- Крем - 100 мілілітрів
- Вода - 70 мілілітрів
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 3 Ст. Ложки
- Помідори черрі - 6-8 штук
- Прованські трави - За смаком
- Сіль - За смаком
- Червоний мелений перець - За смаком
- Часник - 2 зубчики
- Чорний мелений перець - За смаком
У блендері в кашу перекрутити очищену цибулю і часник.
Потім перемішайте кашку з фаршем, сіллю і перцем.
Картопля почистіть, промийте і наріжте на 4 або 8 частин. Потім перемішайте його з прованськими травами, маслом, сіллю і перцем. Перекладіть картоплю в глибоку форму для випічки.
Після цього з фаршу сформуйте фрикадельки. Обваляйте кожну з них в борошні.
Викладіть фрикадельки і помідори до картоплі. Приберіть пекти інгредієнти в духовку на 10 хвилин при 180 градусах.
А поки приготуйте соус, змішавши томатну пасту, сметану і сіль.
Витягніть продукти з духовку. Розподіліть по ньому соус, і відправте назад.
Запікайте картопля з фрикадельками під фольгою 40 хвилин, а потім ще 15 безкоштовні хвилини. Блюдо готово! Смачного!