Рецепт Картопля-гармошка фото

Картопля-гармошка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Субпродукти , Картопля , Шинка
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Рецептом, як приготувати картоплю-гармошку, користуюся в тому випадку, коли звичні пюре, відвареної і смажену картоплю вже приїлися, а картоплю по-селянськи на святковий стіл не поставиш.

Опис приготування:

Така картопля дуже доречно виглядає як на святковому столі, так і під час повсякденної вечері або обіду. Найчастіше готую її з салом (копченим або сирим), з шинкою, однак можна просто з вершковим маслом, зеленню або ароматними травами. Для більш апетитного вигляду і додаткового смаку посипаю її тертим твердим сиром.

  • Картопля - 6 штук
  • Грудинка - 200 грам
  • Твердий сир - 50 грам
  • Сіль - За смаком
  • Зелена цибуля - 1/2 пучка
картопля-гармошка - фото крок 1
1. Картопля вибираю приблизно однакового розміру і довгастої форми. Очищаю його від шкірки (хоча молода картопля можна і не чистити) і гарненько мою.
картопля-гармошка - фото крок 2
2. Роблю надрізи товщиною близько 0, 5-1 см, але не прорізаю картопля до кінця.
картопля-гармошка - фото крок 3
3. Грудинка у мене підкопченим і з прошарком, але можна брати і просте сало. Нарізаю її шматочками, приблизно такої ж товщини, як і скибочки картоплі.
картопля-гармошка - фото крок 4
4. Вставляю шматочки грудинки між кожною прорізом картоплі, трохи присолюю. Викладаю картоплю на деко з фольгою або пергаментом і випікаю близько 60 хвилин при температурі 200 градусів. Відразу накрив картоплю фольгою, щоб сало не пригоріло.
картопля-гармошка - фото крок 5
5. Твердий сир подрібнюю на дрібній тертці.
картопля-гармошка - фото крок 6
6. Дістаю картоплю з духовки і посипаю тертим твердим сиром, відправляю назад, але вже не накриваю фольгою, ще на 10-15 хвилин до розплавлення сиру.
картопля-гармошка - фото крок 7
7. Готовий печена картопля посипаю зеленою цибулею. Смачного!

Схожі рецепти