Картопля-гармошка
(покроковий рецепт з фото)
Рецептом, як приготувати картоплю-гармошку, користуюся в тому випадку, коли звичні пюре, відвареної і смажену картоплю вже приїлися, а картоплю по-селянськи на святковий стіл не поставиш.
Така картопля дуже доречно виглядає як на святковому столі, так і під час повсякденної вечері або обіду. Найчастіше готую її з салом (копченим або сирим), з шинкою, однак можна просто з вершковим маслом, зеленню або ароматними травами. Для більш апетитного вигляду і додаткового смаку посипаю її тертим твердим сиром.
- Картопля - 6 штук
- Грудинка - 200 грам
- Твердий сир - 50 грам
- Сіль - За смаком
- Зелена цибуля - 1/2 пучка

1. Картопля вибираю приблизно однакового розміру і довгастої форми. Очищаю його від шкірки (хоча молода картопля можна і не чистити) і гарненько мою.

2. Роблю надрізи товщиною близько 0, 5-1 см, але не прорізаю картопля до кінця.

3. Грудинка у мене підкопченим і з прошарком, але можна брати і просте сало. Нарізаю її шматочками, приблизно такої ж товщини, як і скибочки картоплі.

4. Вставляю шматочки грудинки між кожною прорізом картоплі, трохи присолюю. Викладаю картоплю на деко з фольгою або пергаментом і випікаю близько 60 хвилин при температурі 200 градусів. Відразу накрив картоплю фольгою, щоб сало не пригоріло.

5. Твердий сир подрібнюю на дрібній тертці.

6. Дістаю картоплю з духовки і посипаю тертим твердим сиром, відправляю назад, але вже не накриваю фольгою, ще на 10-15 хвилин до розплавлення сиру.

7. Готовий печена картопля посипаю зеленою цибулею. Смачного!