Картопля, фарширований фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Який же слов'янин не любить картоплю з м'ясом? ! Мені дуже подобається картопля, фарширований фаршем. Виходить нова інтерпретація класичного блюда. Смачно і красиво! Фарш для страви підійде будь-який.
Приготувати картоплю, фарширований фаршем, - не складно. Особливо, якщо у вас є спеціальний пристрій для "діяння дірок в картоплі" . Хоча, наловчившись, і ножичком це чудово виходить.
По бажанню, в кінці готування на кожну картоплину можна покласти по шматочку жовтого сиру. Буде ще смачніше і ситніше. Подавати картопля, фарширований фаршем, краще порційно зі сметаною і рубаною зеленню. Таке блюдо відмінно підійде і для святкового столу.
Смачного!
- Картопля - 20 штук
- Фарш - 350-400 грам
- Яйце - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Вершки - 200 грам
- Вершкове масло - 70 грам
- Сіль - - За смаком
- Перець - - За смаком
- Спеції для фаршу - - За смаком
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
- Вода - 50 мілілітрів
1. Картопля промийте, очистіть. Бажано, щоб картоплини були приблизно однакової форми. Виріжте серединку. Протипригарний лист змастіть рослинною олією і викладіть в нього картоплю отвором вгору.
2. Фарш (яловичий, свинячий, курячий або суміш яловичого зі свинячим) викладіть в миску. Вбийте в нього яйце, додайте спеції, сіль і poperčite. Цибулину очистіть, наріжте невеликими кубиками. У фарш можна додати сирий нарізану цибулю, а можна його попередньо обсмажити на олії до прозорості. Перемішайте і готовим фаршем начините картоплю.
3. У сковороді розтопіть вершкове масло, додайте вершки, перемішайте і прогрійте. Щоб кип'ятіння без аргументів. У деко з фаршированим картоплею влийте воду і олійно-вершкову суміш. Відправляйте в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.