Перець, фарширований курячим фаршем і рисом
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви взимку хочете шматочок літа, а в морозильній камері у вас є болгарський перець, приготуйте його за цим рецептом. Наповнюється він курячим фаршем з рисом і досить швидко гаситься.
Коли саме почали фарширувати болгарський перець, невідомо, але точно встановлено, що це блюдо популярно у всьому світі. На пострадянському просторі фарширували перці найчастіше в Румунії, Болгарії і Азербайджані. Фарширують перець не тільки м'ясним фаршем, але часто і овочами з рисом. Таким чином виходить пісне смачна страва. Готувати його можна навіть в духовці і подавати зі сметаною, як голубці.
- Болгарський перець - 15 штук
- Фарш - 350 грам
- Мал - 200 грам
- Цибуля - 1 штук
- Морква - 1 штука
- Сіль і спеції - За смаком
- Зелень - За смаком
- Томатна паста - 30 грам
1. Дуже люблю фарширований перець в будь-який час року. Взимку його хочеться особливо, тому я завжди заморожую на зиму кілька "моточків" . Вкладаю перець один в один, замотую харчовою плівкою і швидко кладу в морозилку. Якщо у вас суха заморозка, то він до смаку в готовому вигляді буде практично такою ж, як і свіжий.
2. Беремо фарш (в даному випадку - курячий), додаємо в нього трохи цибулі і рису. Сіль і спеції додайте за смаком.
3. Мал я варю до напівготовності, оскільки він дійде в процесі варіння. Змішуємо рис з фаршем та цибулею і добре "вибиваємо" . Яйце я не додаю. Начиняємо заморожений перець (не розморожувати його, оскільки він буде занадто м'яким). Якщо ви використовуєте свіжий перець, видаліть серцевину, помийте його і начиняють.
4. Тепер робимо піджарку: на рослинному маслі обсмажуємо цибулю і моркву до золотистого кольору.
5. Додаємо томатну пасту і трохи водички. tusim навколо 5 хвилин. Тим часом заповнені перці викладаємо в каструлю і заливаємо цим соусом.
6. Накрийте кришкою, доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь і тушкуйте близько 45 хвилин на слабкому вогні. Після дайте йому настоятися і подавайте до столу!
7. Я дуже люблю, коли в перці багато соусу. Він тоді виходить м'яким і соковитим. Зі спецій під час гасіння я додаю лавровий лист і перець горошком. Зелень вводжу в самому кінці.