Фарширований перець з фаршем і рисом
(покроковий рецепт з фото)
Напевно кожна господиня готувала фарширований перець з фаршем і рисом - це дуже смачно і ситно. Ця страва вважається традиційним на болгарській і румунської кухнях, але і у нас теж стало популярним.
Фарширувати болгарський перець можна різними продуктами: рисом, яйцем, м'ясом, овочами і навіть морепродуктами. На різних кухнях світу його готують по-різному, але найчастіше це фарширований перець з фаршем і рисом. Ідеальне блюдо для обіду і навіть для святкового столу.
- Болгарський перець - 9-13 штук (залежить від кількості готової начинки)
- Фарш - 0, 5 кілограма
- Мал - 1 склянок
- Цибуля - 2-3 штук
- Морква - 2-3 штук
- Томатна паста - 50 грам
- Крем - 100 грам
- Рослинна олія - 30 грам
- Зелень - За смаком
- Сіль і спеції - За смаком
1. Скоро закінчиться сезон свіжих овочів, тому хочеться ще побалувати себе смачненьким стравами на їх основі. Я дуже люблю готувати фарширований перець з фаршем і рисом в сметанно-томатному соусі.
2. Відварюємо рис до напівготовності і залишаємо осторонь. Тим часом приступаємо до наступного етапу приготування начинки.
3. Обсмажуємо цибулю до золотистого кольору і паралельно шаткуємо на середню терку морква.
4. Додаємо моркву і смажимо до рум'яного кольору.
5. Фарш я беру вже готовий - це швидше і зручніше. Якщо є час, перекрутити в рівних кількостях свинину і яловичину.
6. Змішуємо томатну пасту і сметану, додавши трохи води.
7. Беремо болгарський перець і очищаємо його (повністю витягаємо середину і моєму). Тепер потрібно змішати фарш з рисом і піджаркою з цибулі та моркви. Додайте в начинку сіль і спеції за смаком.
8. Начинений перець відправляйте в ємність, в якій будете його гасити.
9. Я зазвичай ставлю його вертикально, щоб за час гасіння перці чи не деформувались і вони залишилися в первісному вигляді. Заливаємо нашим соусом і додаємо ще води, яка повинна бути як мінімум до середини перців. В ідеалі вода повинна покрити повністю перець.
10 Тушкуємо фарширований перець з фаршем і рисом близько години на слабкому вогні.
11. Подаємо страву в гарячому вигляді з підливою.