Рецепт Фарширований перець з куркою і рисом фото

Фарширований перець з куркою і рисом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Птах , Курка , Куряче філе , Болгарський перець
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , Для дітей , Корисний обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Ну ось і прийшов сезон болгарського перцю, з яким можна приготувати масу різноманітних страв. Сьогодні у нас перець, фарширований курячим фаршем і рисом, тушкований в томатному соусі.

Опис приготування:

Фаршировані перці одне з популярних страв на наших обідніх столах. Їх готують з грибами, морквою, капустою, рисом, м'ясом. Сьогодні я приготувала перці з курячим фаршем. Способи теплової обробки також бувають різні. Можна їх запікати в духовці, варити, гасити в сметані, томатному соусі. У будь-якому варіанті це смачне і ситне блюдо, яке підійде і на святковий стіл.

  • Перець болгарський - 1 кілограм
  • Куряче філе - 500 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Батон білий - 70 грам
  • Часник - 2 зубчики
  • Рис відварний - 3 Ст. Ложки
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Цукор - 2 чайних ложки
фарширований перець з куркою і рисом - фото крок 1
Підготуйте болгарський перець для фарширування. Видаліть насіннєву коробочку і помийте його.
фарширований перець з куркою і рисом - фото крок 2
Приготуйте фарш для начинки. Білий батон або булку замочіть в холодній воді і відіжміть. Ріпчасту цибулю і часник очистіть, помийте. Куряче філе помийте. Пропустіть через м'ясорубку філе, цибуля, часник і батон.
фарширований перець з куркою і рисом - фото крок 3
Додайте відварений рис.
фарширований перець з куркою і рисом - фото крок 4
Фарш посоліть за смаком, можна поперчити і додати будь-які сухі приправи. Перемішайте фарш до однорідної консистенції.
фарширований перець з куркою і рисом - фото крок 5
Наповніть перці фаршем і викладіть в каструлю.
фарширований перець з куркою і рисом - фото крок 6
Додайте томатну пасту, налийте воду так, щоб вона доходила до середини перців. У процесі гасіння перці виділять дуже багато соку.
фарширований перець з куркою і рисом - фото крок 7
Додати сіль, додайте цукор і лавровий лист.
фарширований перець з куркою і рисом - фото крок 8
Накрийте каструлю кришкою і тушкуйте фаршировані перці на невеликому вогні 50-60 хвилин.
фарширований перець з куркою і рисом - фото крок 9
Перці, фаршировані куркою в соусі готові. Подавайте на обід або вечерю.

Схожі рецепти