Фарширований перець з куркою і рисом
(покроковий рецепт з фото)
Ну ось і прийшов сезон болгарського перцю, з яким можна приготувати масу різноманітних страв. Сьогодні у нас перець, фарширований курячим фаршем і рисом, тушкований в томатному соусі.
Фаршировані перці одне з популярних страв на наших обідніх столах. Їх готують з грибами, морквою, капустою, рисом, м'ясом. Сьогодні я приготувала перці з курячим фаршем. Способи теплової обробки також бувають різні. Можна їх запікати в духовці, варити, гасити в сметані, томатному соусі. У будь-якому варіанті це смачне і ситне блюдо, яке підійде і на святковий стіл.
- Перець болгарський - 1 кілограм
- Куряче філе - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Батон білий - 70 грам
- Часник - 2 зубчики
- Рис відварний - 3 Ст. Ложки
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 1 штука
- Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 2 чайних ложки
- Цукор - 2 чайних ложки
Підготуйте болгарський перець для фарширування. Видаліть насіннєву коробочку і помийте його.
Приготуйте фарш для начинки. Білий батон або булку замочіть в холодній воді і відіжміть. Ріпчасту цибулю і часник очистіть, помийте. Куряче філе помийте. Пропустіть через м'ясорубку філе, цибуля, часник і батон.
Додайте відварений рис.
Фарш посоліть за смаком, можна поперчити і додати будь-які сухі приправи. Перемішайте фарш до однорідної консистенції.
Наповніть перці фаршем і викладіть в каструлю.
Додайте томатну пасту, налийте воду так, щоб вона доходила до середини перців. У процесі гасіння перці виділять дуже багато соку.
Додати сіль, додайте цукор і лавровий лист.
Накрийте каструлю кришкою і тушкуйте фаршировані перці на невеликому вогні 50-60 хвилин.
Перці, фаршировані куркою в соусі готові. Подавайте на обід або вечерю.