Рецепт Перець, фарширований грибами і рисом фото

Перець, фарширований грибами і рисом
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Овочі , Крупи , Болгарський перець , Мал
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Новий рік
Гарячі страви , Страви з начинкою
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Смачна страва для вегетаріанців, яке можна готувати в будь-який час року. Підійде воно і для тих, хто дотримується посту.

Опис приготування:

Смачне і легке овочевий блюдо, яке можна подати навіть на святковий стіл. Особисто я їм такі перці зі сметаною, а сестра воліє перці з великою кількістю соусу-підливи, в якому гасилися перці. І у неї виходить і перше, і друге в одній тарілці. Рецепт приготування перців, фаршированих рисом і грибами дуже простий. Готувати цю страву можна в будь-який час року. Моя мама заморожує влітку перці, вирощені на дачі, спеціально для фарширування перців взимку. Розповідаю, як зробити перець, фарширований грибами і рисом.

  • Перець болгарський - 7-8 штук
  • Гриби - 350-400 грам
  • Мал - 100 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Морква - 2 штуки
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 1, 5-2 чайних ложки
  • Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
перець, фарширований грибами і рисом - фото крок 1
Мал відварюємо майже до готовності в злегка підсоленій воді.
перець, фарширований грибами і рисом - фото крок 2
Гриби для страви можна брати будь-які. Очистити їх, миємо й нарізаємо на шматочки.
перець, фарширований грибами і рисом - фото крок 3
Цибуля чистий, моєму. Одну цибулину нарізаємо кубиками, другу - півкільцями.
перець, фарширований грибами і рисом - фото крок 4
Морква чистим, моєму і натираємо на тертці. Ділимо натерту моркву на дві частини.
перець, фарширований грибами і рисом - фото крок 5
Наливаємо в нагріту сковороду 1-2 ложки рослинної олії і злегка обсмажуємо гриби. Потім додаємо до них цибулю, нарізаний кубиками і половину натертої моркви. Обсмажуємо до готовності цибулі та моркви.
перець, фарширований грибами і рисом - фото крок 6
Перець миємо і акуратно зрізаємо верхівку. Видаляємо насіння. Можна пробланшировать перець кілька хвилин в окропі. Для звичайного обіду кришечки від перців можна покришити і додати в соус, в якому будуть гаситися перці. А для святкового варіанту - їх залишити цілими і накрити перці перед гасінням.
перець, фарширований грибами і рисом - фото крок 7
Готуємо начинку для перців. Змішуємо рис і обсмажені гриби з цибулею і морквою. Солимо і перчимо. Начиняємо перчики вийшла начинкою.
перець, фарширований грибами і рисом - фото крок 8
Тепер приступимо до підготовки соусу, в якому будемо гасити перці. На рослинному маслі обсмажуємо хвилин 5 цибуля, нарізаний півкільцями, що залишилася натерту моркву і томатну пасту.
перець, фарширований грибами і рисом - фото крок 9
Викладаємо цибулю з морквою і томатом в каструлю, в якій ми будемо гасити перці. Потім ставимо зафаршіровать перці і доливаємо води стільки, щоб вона доходила до краю перців. Солимо, можна додати суху і свіжу нарубану зелень кропу, петрушки. Тушкуємо на невеликому вогні хвилин 30-40. Вони, хто не постить, можуть додати в соус сметану.

Схожі рецепти