Перець, фарширований грибами і рисом
(покроковий рецепт з фото)
Смачна страва для вегетаріанців, яке можна готувати в будь-який час року. Підійде воно і для тих, хто дотримується посту.
Смачне і легке овочевий блюдо, яке можна подати навіть на святковий стіл. Особисто я їм такі перці зі сметаною, а сестра воліє перці з великою кількістю соусу-підливи, в якому гасилися перці. І у неї виходить і перше, і друге в одній тарілці. Рецепт приготування перців, фаршированих рисом і грибами дуже простий. Готувати цю страву можна в будь-який час року. Моя мама заморожує влітку перці, вирощені на дачі, спеціально для фарширування перців взимку. Розповідаю, як зробити перець, фарширований грибами і рисом.
- Перець болгарський - 7-8 штук
- Гриби - 350-400 грам
- Мал - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1, 5-2 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
Мал відварюємо майже до готовності в злегка підсоленій воді.
Гриби для страви можна брати будь-які. Очистити їх, миємо й нарізаємо на шматочки.
Цибуля чистий, моєму. Одну цибулину нарізаємо кубиками, другу - півкільцями.
Морква чистим, моєму і натираємо на тертці. Ділимо натерту моркву на дві частини.
Наливаємо в нагріту сковороду 1-2 ложки рослинної олії і злегка обсмажуємо гриби. Потім додаємо до них цибулю, нарізаний кубиками і половину натертої моркви. Обсмажуємо до готовності цибулі та моркви.
Перець миємо і акуратно зрізаємо верхівку. Видаляємо насіння. Можна пробланшировать перець кілька хвилин в окропі. Для звичайного обіду кришечки від перців можна покришити і додати в соус, в якому будуть гаситися перці. А для святкового варіанту - їх залишити цілими і накрити перці перед гасінням.
Готуємо начинку для перців. Змішуємо рис і обсмажені гриби з цибулею і морквою. Солимо і перчимо. Начиняємо перчики вийшла начинкою.
Тепер приступимо до підготовки соусу, в якому будемо гасити перці. На рослинному маслі обсмажуємо хвилин 5 цибуля, нарізаний півкільцями, що залишилася натерту моркву і томатну пасту.
Викладаємо цибулю з морквою і томатом в каструлю, в якій ми будемо гасити перці. Потім ставимо зафаршіровать перці і доливаємо води стільки, щоб вона доходила до краю перців. Солимо, можна додати суху і свіжу нарубану зелень кропу, петрушки. Тушкуємо на невеликому вогні хвилин 30-40. Вони, хто не постить, можуть додати в соус сметану.