Картофляник з пюре
(покроковий рецепт з фото)
Любителям овочевих котлеток хочу порекомендувати цей досить простий рецепт картофляник з пюре із зеленню і спеціями. Смачно, запашний, вельми ощадливо і ситно.
Ці апетитні картофляник з пюре в домашніх умовах дуже зручно готувати з вчорашньої картоплі. Подавати до столу їх можна як гарячими, так і холодними, доповнивши овочами або соусом до смаку. Спеції, які надають смак і аромат, можуть бути абсолютно будь-якими, як і зелень. Це відмінний варіант страви для дітей та дорослих.
- Картопля - 1.5 кілограма
- Яйце - 1 штука
- Сухарі паніровочні - 100 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чилі - За смаком
- Зелень - За смаком
- Спеції - За смаком
1. Очистіть картопля, викладіть його в каструлю з киплячою підсоленою водою. Відваріть до готовності, потім злийте воду.
2. Подрібніть картопля в пюре. Вершкове масло або молоко додавати не треба, інакше картофляник з пюре в домашніх умовах будуть занадто рідкими.
3. Підготуйте вимиту і обсушену зелень. Подрібніть її і перець чилі. Спеції подрібніть в ступці.
4. Викладіть все в пюре, ще раз збийте за допомогою блендера.
5. Додайте за смаком ще трохи солі (при бажанні). Перемішайте як слід.
6. У невелику мисочку вбийте яйце, злегка збийте його виделкою. В окрему мисочку всипте сухарі. Сформуйте вологими руками невеликі котлетки, умочіть їх спочатку в яйце, а потім - в паніровці.
7. Викладайте на сковороду з рослинним маслом, смажте на середньому вогні до рум'яної скоринки.
8. Ось і весь секрет, як приготувати картофляник з пюре зі спеціями. Після обсмажування викладіть їх на паперову серветку, промокніть надлишки масла і подавайте до столу.