Картофляник з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Традиційні білоруські картофляник тепер і з м'ясом! Дуже ситне і легке в приготуванні блюдо сподобається всім любителям картопляних зразів або дранніков.Рекомендую рецепт картофляник з м'ясом!
З картоплі можна робити безліч смачних простих страв - по Дерунов і dranikov до kartoflyanikov і zraz. До речі, останні дуже схожі - це по суті картопляні котлетки з начинкою. Щоб приготувати картофляник з м'ясом раджу взяти нежирну телятину або молоду яловичину. Зі свининою теж можна робити, але вийде жирніше. Також ви можете робити такі картофляник і з куркою. М'ясо краще відварити, так начинка буде корисніше, ніж смажене м'ясо.
- Телятина - 250-300 грам
- Картопля - 4-6 штук
- Морквина - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Цибуля - 2 штуки
- Лавровий лист, запашний перець - За смаком
- Масло оливкове - За смаком (для смаження)
- Зелень, спеції - За смаком
Підготуйте інгредієнти для начинки. Щоб фарш був смачніше, додайте побільше спецій, лавровий лист, морквину.
У каструлю викладіть цибулю почищений, морквину теж чищену, додайте лавровий лист, додайте зелень, а також і картоплю. Так приготування стане швидше - всі інгредієнти ми відваримо разом.
Покладіть в каструлю і м'ясо із запашним перцем.
Додайте ще парочку зубчиків часнику.
Відваріть всі овочі разом з м'ясом до готовності.
Відваріть всі овочі разом з м'ясом до готовності.
Варене м'ясо пропустіть через м'ясорубку, додавши цибулю відвареної і морквину. Спробуйте на смак, додати сіль, якщо це необхідно.
Картоплю розімніть в пюре.
З пюре зробіть досить товсту корж.
В серединку помістіть фарш і заліпити щільно і акуратно.
Кожен картофляник обваляйте в борошні.
З усіх сторін.
Обсмажте картофляник з м'ясом на розігрітій сковороді в маслі соняшниковій або оливковій.
Смажте до рум'яної золотистої скоринки.
Смажте до рум'яної золотистої скоринки.
Готовий картофляник з м'ясом подавайте зі сметаною. Смачного!