Картофляник з сирої картоплі
(покроковий рецепт з фото)
Коли хочеться приготувати що-небудь смачне і ситне, а під рукою мінімум інгредієнтів, на допомогу прийде ось цей простий рецепт картофляник з сирої картоплі.
Ситні і апетитні картофляник з сирої картоплі в домашніх умовах - це прекрасний варіант досить економного страви. Подавати до столу їх краще гарячими, але і холодними вони не менш смачні. Крім солі і перцю, ви можете використовувати спеції, які вам до смаку, а також сушені трави або свіжу зелень, наприклад.
- Картопля - 0.5 кілограма
- Цибулина - 1 штука
- Яйце - 1-2 штук
- Сіль - 0.5 чайних ложки
- Перець - 1 щіпка
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
1. Очистіть картопля, вимийте його як слід.
2. Також очистіть і цибулю. Використання його в рецепт приготування картофляник з сирої картоплі допомагає зберегти колір картоплі в процесі.
3. Візьміть саму дрібну тертку, натріть на ній цибулю. Використовувати блендер я не рекомендую, інакше цибуля може гірчити.
4. На цій же тертці натріть картоплю.
5. Перемішайте картопляну масу з цибулею.
6. Vbeyte яйця.
7. Посоліть і поперчіть за смаком, додайте спеції.
8. Перемішайте як слід. На відміну від дерунів, картофляник з сирої картоплі в домашніх умовах виходять більш ніжними.
9. На сковороді розігрійте трохи рослинного масла. Викладайте ложкою картопляну масу на сковороду.
10. І смажте до рум'яної скоринки на середньому вогні з двох сторін. Після перекладіть на паперовий рушник, щоб видалити надлишки масла.
11. Ось і весь секрет, як приготувати картофляник з сирої картоплі. Подавати до столу їх можна зі сметаною або домашнім соусом. Один з таких варіантів - майонез, зелень та солоним огірком. Дуже смачно!