Рецепт Kartofdzhin фото

Kartofdzhin
(покроковий рецепт з фото)

Осетинська кухня
Овочі , Картопля
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Пропоную вам класичний рецепт картофджіна, - традиційного осетинського пирога з картоплею і сиром. Дуже доступний рецепт, а результат перевершить всі ваші очікування! Приємно здивуєте своїх рідних!

Опис приготування:

Особисто я просто обожнюю всіляку випічку, а тому завжди намагаюся пробувати щось новеньке - то турецьку, то молдавську кухню. Пироги адже пекли по всьому світу! Так що і цей рецепт приготування картофджіна я не могла пропустити! Тим більше, як я і говорила, всі інгредієнти дуже доступні, і знайдуться в кожному будинку. Якщо, скажімо, осетинського сиру днем ​​з вогнем не знайти - я заміняла його і сулугуні, і навіть звичайним плавленим сирком, - виходило смачно! Так само, якщо сироватку ви не купуєте, - можна замінити її сумішшю з молока і кип'яченої води (змішуєте в рівний пропорціях). Словом, експериментуйте, адже тепер і ви знаєте, як приготувати картофджін! Картофджін в домашніх умовах - спробуйте і ви!

  • Борошно - 700 грам
  • Картопля відварна - 300 грам
  • Дріжджі - 10 грам
  • Вершкове масло - 80 грам
  • Сир осетинський - 500 грам (можна замінити сулугуні)
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
Kartofdzhin - фото крок 1
1. Половину сироватки підігріваємо, і розводимо в ній дріжджі. Коли запузирітся, - додаємо цукор і 50 грам борошна. Відпустку, поки не підніметься шапочка - приблизно 15 хвилин.
Kartofdzhin - фото крок 2
2. Додаємо решту сироватку, борошно, сіль і соняшникову олію. Замішуємо еластичне тісто, накриваємо рушником, і залишимо підходити на годину.
Kartofdzhin - фото крок 3
3. Тим часом підготуємо начинку. Сир тремо на тертку, а картопля перетираємо в пюре. З'єднуємо, заважаємо до однорідності. Якщо хочете, можете додати сіль, перець і приправи.
Kartofdzhin - фото крок 4
4. З піднявся тесту формуємо три колобка - традиційно робиться три пирога.
Kartofdzhin - фото крок 5
5. З кожної кульки формуємо коржик, і викладаємо начинку по центру.
Kartofdzhin - фото крок 6
6. Защипуємо краю"пакетиком" , але дуже ретельно, щоб не було зайвих отворів.
Kartofdzhin - фото крок 7
7. Перевертаємо, і розгортаємо качалкою в тонкий корж. По центру кожного пирога робимо маленький отвір для повітря.
Kartofdzhin - фото крок 8
8. Випікаємо кожен по 15-20 хвилин в розігрітій духовці. У центр кожного пирога, там, де отвір, поміщаємо по шматочку вершкового масла. Готово!

Схожі рецепти