Карпаччо з м'яса птиці
(покроковий рецепт з фото)
Чи не пробували ще сире м'ясо? Чи вважаєте його несмачним і взагалі неприйнятним для себе? Ця страва розвіє ваші сумніви. Спробуйте, як приготувати карпаччо з м'яса птиці, і переконайтеся в цьому.
Традиційно карпаччо (сире м'ясо) готується з яловичини, але виявляється, що з курки виходить не менш смачно. Оскільки м'ясо не піддається будь-тепловій обробці, то найголовнішим є знайти саме найсвіжіше куряче філе. Можна також купити грудку або курку і витягти потрібний продукт.
- Філе - 2 штуки
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Перець червоні і чорний мелений - За смаком
- Паприка - 1 Чайна ложка
1. Свіже філе гарненько миємо й витираємо паперовими серветками. Розміщуємо його в миску і насипаємо сіль, після чого додаємо червоний і чорний перець, паприку і очищений, пропущений через прес часник. Рівномірно розтираємо по курячому філе приправи.
2. Куряче філе щільно укладаємо в контейнер і ставимо в холодильник на 48 годин. М'ясо пустить соки, тому пару раз за дві доби перевертаємо його.
3. Дістаємо м'ясо з холодильника, моєму його під проточною холодною водою і висушуємо паперовим рушником.
4. Загортаємо сухі шматочки в марлю і відправляємо назад в холодильник на добу, якщо любите погостріше, то можна ще раз натерти філе часником. Через добу м'ясо готове, для подачі нарізаємо його шматочками 5 міліметрів і подаємо до столу.