Карасі в сметані
(покроковий рецепт з фото)
Істинно російська страва - карасі в сметані. Навіть тим, хто не сильно поважає річкову рибку, обов'язково припаде до душі мій рецепт, як приготувати карасів в сметані. Спробуйте готувати зі мною!
Рибу необхідно очистити від луски, вирізати зябра і нутрощі. Потім відріжте плавники і хвіст, сполосніть під проточною водою і промокніть серветками.
Не хвилюйтесь, що в карасях багато кісток. Після того, як вони підсмажаться, а потім будуть гаситися, ви не відчуєте жодної кісточки!
- Карась - 4 штуки
- Крем - 1 Склянка
- Цибуля - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
- Борошно пшеничне - 3 Ст. Ложки
1. На очищеній рибі зробіть поперечні надрізи, сіль і poperčite.
2. Кожну рибку обваляйте в борошні з обох сторін і викладіть на розігріту сковороду в рослинне масло. Обсмажуйте на сильному вогні до золотистого кольору.
3. Цибулину наріжте півкільцями. Надішліть її на сковороду і обсмажуйте до напівпрозорості.
4. На цю імпровізовану подушечку з лука перекладіть підсмажених карасів.
5. Додайте трохи кип'яченої води, щоб риба продовжувала гаситися, а не смажитися. Змастіть кожну рибку сметаною, а зверху поперчіть.
6. Накрийте кришкою сковороду і тушкуйте карасів 30-40 хвилин на повільному вогні. Перед подачею прикрасьте зеленню. Смачного!