Карасі, запечені в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо готую рибку, то віддаю перевагу саме цілком, а не шматочками. Саме тому рецепт, як приготувати карасів, запечених в духовці, став одним з моїх улюблених. Що ж ще може бути простіше?
Рибка, запечена цілком, виглядає святково і нарядно, а також її простіше і швидше готувати: не потрібно розбирати її шматочками і вичищати кістки. Карасів дуже просто купити в будь-який рибної крамниці, можна вибрати тушку більше або менше, я все ж вважаю за краще невеликих особин, у них м'ясо ніжніше і з солодкуватим присмаком. Готових карасів з духовки можна подати до гарніру або як самостійну страву.
- Карась - 4 штуки
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Майонез - 100 грам
- «Тартар соус» - 1 Ст. Ложка
- Спеції до риби - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
1. При купівлі риби відразу попросив, щоб її очистили від луски, тому рибу вже вдома очищаю тільки від нутрощів і ретельно промиваю всередині і зовні.
2. На кожній тушці роблю глибокі надрізи з двох сторін, але акуратно, щоб не надрізати хребет.
3. У миску вливаю соєвий соус, додаю майонез, «Соус тартар», спеції до риби і сіль, гарненько перемішую маринад.
4. Деко застеляють пергаментом і викладаю рибку, змащую її з двох сторін отриманим маринадом, а також всередині. Випікаю в розігрітому до 200 градусів духовці 25-30 хвилин (може трохи більше або менше, в залежності від розміру риби).
5. Готову рибку відразу перекладаю з дека на тарілку, інакше пригорить. Для подачі до столу прикрашаю страву зеленню.