Запечені карасі з рисом і грибами
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні познайомлю вас з рецептом, як приготувати запечених карасів з рисом і грибами. Карась сам по собі - смачна солодка і соковита риба, але з такою начинкою у вас вийде просто царський блюдо!
У карася багато дрібних кісток. Щоб вони не заважали при їжі, перед запіканням по всій тушці риби зробіть часті надрізи. Замаринуйте в сметані. Для начинки візьміть рис, цибуля, гриби і в'ялені томати. Подавайте зі свіжою зеленню, овочевим салатом.
- Карась - 4 штуки
- Мал - 120 грам
- Цибуля - 2-3 штук
- Гриби - 150 грам (печериці)
- Томати в'ялені - 100 грам
- Крем - 4 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Рибу випатрати, чистий, видаліть плавники, промийте під холодною водою. Зробіть часті надрізи по діагоналі, хрест на хрест, по тушці риби з обох сторін.
Карасів посоліть, поперчіть і змастіть сметаною. Залиште маринуватися на 1 час.
Цибуля помийте і очистіть. Гриби промийте та висушіть. Мал промийте в декількох водах до прозорої води.
Мал залийте водою (1:2), приправити сіллю, відваріть до напівготовності, відкиньте на сито.
Лук подрібніть, пассеруйте на розігрітій олії до рум'яності. Гриби наріжте скибочками, додайте на сковороду, обсмажте, приправити сіллю, поперчіть. З'єднайте в мисці рис, гриби, цибуля і в'ялені томати.
Черевце карасів наповніть начинкою. Додайте на деку, збризніть рослинним маслом. Поставте запікатися в духовку при 180 ° С 40-45 хвилин.
Смачного!