Рецепт Карамельний соус фото

Карамельний соус
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Вершкове масло , Карамель
Пісні страви , Веганські страви
На швидку руку
Соуси
Кількість порцій: 4
Час приготування: 30 хв.

Смак соусу залежить від кольору карамелі. Якщо карамель нагрівати до жовтого кольору, то соус вийде солодким. Якщо ж карамель нагріти до червоно-коричневого кольору, то смак соусу буде з гірчинкою.

Опис приготування:

Смачний, солодкий і густий соус можна використовувати замість згущеного молока. Карамельний соус можна зробити не на вершках, а на молоці. Для цього, перш ніж розтопити масло, на сухій сковороді підсмажити 2 ложки борошна до коричневого кольору. Потім додати масло і цукор. Все інше робити як в рецепті, тільки замість вершків наливати молоко.

  • Вершкове масло - 10 грам
  • Цукор - 1 Склянка
  • Вода - 1/4 склянки
  • Жирні вершки - 100 грам
карамельний соус - фото крок 1
1. Широку сковороду поставити на середній вогонь і розтопити на ній вершкове масло. Цукор насипати на масло рівним шаром і почекати, поки почне плавитися нижній шар цукру.
карамельний соус - фото крок 2
2. Коли цукор почне плавитися, сковороду похитувати з боку в бік, щоб цукор зміг переміщатися. Коли цукор закарамелізіруется до потрібного вам кольору, сковороду потрібно зняти з вогню і почекати, поки цукор перестане кипіти. В цукор влити воду і поставити на вогонь, поки цукор повністю не розчиниться.
карамельний соус - фото крок 3
3. Додати в сковороду вершки підігріті. Довести до кипіння, проварити півхвилини і зняти з вогню.

Схожі рецепти