Рецепт Карамельний соус фото

Карамельний соус
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Вершкове масло, Карамель
Пісні страви, Веганські страви
На швидку руку
Соуси

Смак соусу залежить від кольору карамелі. Якщо карамель нагрівати до жовтого кольору, то соус вийде солодким. Якщо ж карамель нагріти до червоно-коричневого кольору, то смак соусу буде з гірчинкою.

Смачний, солодкий і густий соус можна використовувати замість згущеного молока. Карамельний соус можна зробити не на вершках, а на молоці. Для цього, перш ніж розтопити масло, на сухій сковороді підсмажити 2 ложки борошна до коричневого кольору. Потім додати масло і цукор. Все інше робити як в рецепті, тільки замість вершків наливати молоко.

  • Вершкове масло - 10 грам
  • Цукор - 1 Склянка
  • Вода - 1/4 склянки
  • Жирні вершки - 100 грам
карамельний соус - фото крок 1
1. Широку сковороду поставити на середній вогонь і розтопити на ній вершкове масло. Цукор насипати на масло рівним шаром і почекати, поки почне плавитися нижній шар цукру.
карамельний соус - фото крок 2
2. Коли цукор почне плавитися, сковороду похитувати з боку в бік, щоб цукор зміг переміщатися. Коли цукор закарамелізіруется до потрібного вам кольору, сковороду потрібно зняти з вогню і почекати, поки цукор перестане кипіти. В цукор влити воду і поставити на вогонь, поки цукор повністю не розчиниться.
карамельний соус - фото крок 3
3. Додати в сковороду вершки підігріті. Довести до кипіння, проварити півхвилини і зняти з вогню.

Схожі рецепти