Карамельний соус
(покроковий рецепт з фото)
Смак соусу залежить від кольору карамелі. Якщо карамель нагрівати до жовтого кольору, то соус вийде солодким. Якщо ж карамель нагріти до червоно-коричневого кольору, то смак соусу буде з гірчинкою.
Смачний, солодкий і густий соус можна використовувати замість згущеного молока. Карамельний соус можна зробити не на вершках, а на молоці. Для цього, перш ніж розтопити масло, на сухій сковороді підсмажити 2 ложки борошна до коричневого кольору. Потім додати масло і цукор. Все інше робити як в рецепті, тільки замість вершків наливати молоко.
- Вершкове масло - 10 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Вода - 1/4 склянки
- Жирні вершки - 100 грам
1. Широку сковороду поставити на середній вогонь і розтопити на ній вершкове масло. Цукор насипати на масло рівним шаром і почекати, поки почне плавитися нижній шар цукру.
2. Коли цукор почне плавитися, сковороду похитувати з боку в бік, щоб цукор зміг переміщатися. Коли цукор закарамелізіруется до потрібного вам кольору, сковороду потрібно зняти з вогню і почекати, поки цукор перестане кипіти. В цукор влити воду і поставити на вогонь, поки цукор повністю не розчиниться.
3. Додати в сковороду вершки підігріті. Довести до кипіння, проварити півхвилини і зняти з вогню.