Карамельні булочки
(покроковий рецепт з фото)
Карамельні булочки з яблуком і корицею - ідеальне поєднання, на мій погляд. Карамель відмінно гармонує з соковитими яблучками, а кориця додає нереальний аромат. Спробуйте і ви!
Карамельні булочки - один з моїх улюблених рецептів, часто їх печу і балую свою родину. Ділюся рецептом, як приготувати цю ароматну випічку для вашої родини. Рецепт простий, класика жанру. Яблучка можна брати будь-які, у мене солодкі, але я частенько беру і зелені з кислинкою. До речі про карамелі, у мене вже готова, купую в магазинах - відмінний варіант, зберігається досить довго і не псуватися. Якщо у вас немає готової, її можна приготувати самостійно. Якщо яблука твердих сортів, їх можна попередньо припустити на сковороді разом з карамелькою. Насолоджуйтесь смачною випічкою і забирайте рецепт собі.
- Молоко - 200 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 500 грам
- Цукор - 80 грам
- Дріжджі сухі - 1, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 50 грам
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Обкладинка - 2 Ст. Ложки
- Коричневий цукор - 4 Ст. Ложки
- Карамель - 50 грам
- Яблуко - 1 штука
Приступимо до приготування тіста. У глибокій мисці змішайте яйця, цукор, сіль і вершкове масло кімнатної температури. Коли все стане однорідним, влейте молоко.
Борошно перемішайте з дріжджами і додайте в рідку основу.
Замісити однорідне і гладке тісто без грудочок.
Накрийте рушником і поставте в тепле місце на 45-60 хвилин. Воно повинно збільшиться вдвічі. Обімніть його і знову відправте в тепло хвилин на 20-30.
Поки тісто підходить, підготуйте начинку. Яблука помийте і поріжте дрібними кубиками. Змішайте з карамеллю.
Коли тісто підійде, розкачайте його в пласт товщиною приблизно в 1 см. Змастіть по всій поверхні маслом, посипте коричневим цукром і корицею.
Поверніть тісто в трубочку і розріжте на однакові шматочки.
На дно форми викладіть начинку, а зверху покладіть нашу заготовку майбутньої булочки. Відставте на 15 хвилин.
Надішліть булочки в розігріту до 190 градусів духовку на 20-25 хвилин. Все готово!