Рецепт Карамельні яблука фото

Карамельні яблука
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Молочні продукти, Фрукти, Вершки, Яблука, Мед
Вагітним і годуючим
На полуденок, Для дітей, Десерт, Полудень
Солодке, Десерти

Якщо ви любитель корисних десертів, наприклад, запеченої гарбуза або запечених яблук, то спробуйте зробити десерт за рецептом, як приготувати карамельні яблука. Смачно і корисно одночасно.

Для приготування цієї страви вам знадобляться маленькі яблучка, щоб зручно було їсти і подавати. Як варіант можна використовувати великі, розрізавши їх шматочками, але тоді яблуко не буде нагадувати цукерку на паличці. Запевняю, що такі яблука сподобаються дітям, вони розхапають їх за хвилину.

  • Яблука - 8 штук
  • Вершки жирні - 1 Склянка
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Мед - 1 Склянка
  • Лід - За смаком
1
Заздалегідь наповніть велику миску водою і покладіть в неї лід, залиште недалеко від того місця, де будете варити карамель.
2
У сотейник налийте вершки і додайте сіль, надішліть сотейник на вогонь і прогрійте до появи дрібних бульбашок.
3
Відразу додайте мед, розмішайте і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь до мінімуму і варіть весь час, помішуючи, близько 15-20 хвилин.
4
Зніміть сотейник з вогню і поставте в миску з крижаною водою, перемішуйте лопаткою і стежте за появою густої карамельної маси.
5
Вимийте яблука і витріть їх насухо, кожне одягніть на шпажку і занурте в карамель.
6
Викладіть яблука на пергамент і почекайте до застигання. Смачного!

Схожі рецепти