Карамельні яблука
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любитель корисних десертів, наприклад, запеченої гарбуза або запечених яблук, то спробуйте зробити десерт за рецептом, як приготувати карамельні яблука. Смачно і корисно одночасно.
Для приготування цієї страви вам знадобляться маленькі яблучка, щоб зручно було їсти і подавати. Як варіант можна використовувати великі, розрізавши їх шматочками, але тоді яблуко не буде нагадувати цукерку на паличці. Запевняю, що такі яблука сподобаються дітям, вони розхапають їх за хвилину.
- Яблука - 8 штук
- Вершки жирні - 1 Склянка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Мед - 1 Склянка
- Лід - За смаком
1
Заздалегідь наповніть велику миску водою і покладіть в неї лід, залиште недалеко від того місця, де будете варити карамель.
2
У сотейник налийте вершки і додайте сіль, надішліть сотейник на вогонь і прогрійте до появи дрібних бульбашок.
3
Відразу додайте мед, розмішайте і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь до мінімуму і варіть весь час, помішуючи, близько 15-20 хвилин.
4
Зніміть сотейник з вогню і поставте в миску з крижаною водою, перемішуйте лопаткою і стежте за появою густої карамельної маси.
5
Вимийте яблука і витріть їх насухо, кожне одягніть на шпажку і занурте в карамель.
6
Викладіть яблука на пергамент і почекайте до застигання. Смачного!