Карамельні кексики без випічки
(покроковий рецепт з фото)
Дивний десерт, скажу я вам! І робити особливо нічого, а вишукано, карамельно-шоколадно і просто чудово! Для шокоголіков і ласунів - мрія! Приготуйте і не пошкодуєте!
Для основи можна використовувати шоколадне пісочне або цукрове печиво, бісквіт або черствий шоколадний кекс. Карамель при бажанні можна зварити самим або взяти варене згущене молоко. Головне - не забудьте присипати кексики кристалами солі! Особливо рішучим рекомендую додати в шоколадний ганаш дрібку меленого перцю чилі. Повірте - воно того варто!
- Бісквіт - 200 грам (шоколадний бісквіт або печиво)
- Вершкове масло - 40 грам(30 г в бісквіт і 10 г в шоколадний ганаш)
- Карамель - 4 Ст. Ложки
- Шоколад темний - 80 грам
- Вершки - 70 мілілітрів(25-33% жирності)
- Сіль морська - 1 щіпка (в кристалах)
- Чилі перець - 1 щіпка (по бажанню)
Пробийте в блендері шоколадний бісквіт або печиво в крихту.
Не виключаю блендер, влийте розтоплене вершкове масло. Добре перемішайте з крихтами.
Викладіть шоколадно-масляну суміш в маленькі формочки, притискаючи її до країв і формуючи кошики. Приберіть в морозилку на півгодини.
Рівномірно розлийте по кошиках карамель. Я брала готову, що ще більше спростило приготування. Приберіть в морозилку на півгодини.
Розігрійте вершки з маслом приблизно до 80 градусів. Залийте дрібно порубаний шоколад і енергійно перемішайте до його повного розчинення.
Залийте кошики шоколадним ганаш доверху. На кожен кексік покладіть кілька великих кристалів солі. Приберіть в холодильник на півгодини.
Подавайте відразу з холодильника до чашки міцної кави, можна з коньяком. Чудове поєднання!