Карамельні млинці з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Відмінне блюдо для смачного сніданку або легкого вечері. Ідеально підійде для столу на масницю.
Кількість порцій: 4
- Мука - 120 грам
- Молоко - 250 мілілітрів
- Вода - 125 мілілітрів
- Цукор - 50 грам
- Яйце - 2 штуки
- Сіль - - Щепоток
- Яблука - 6 штук
- Лимон - 1 штука
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 70 грам (для карамелі)
- Крем - 250 мілілітрів
- Цукрова пудра - 3 Ст. Ложки
1. У великій мисці змішуємо борошно, воду, молоко, яйця, цукор, і сіль. Збиваємо все до однорідної маси. Стежимо, щоб не залишилося грудочок.
2. Виливаємо на сковороду 0, 5 столової ложки рослинної олії і підігріваємо її на середньому вогні. Коли сковорода нагріта, виливаємо на неї ¼ ополоника з тестом.
3. Нахиляємо сковороду на вазі в різні боки, щоб тісто покрило рівномірним тонким шаром дно. Ставимо сковороду на вогонь і чекаємо, поки краю млинця на одній стороні стануть золотистого кольору і відступлять від поверхні.
4. Перевертаємо лопаткою млинець на іншу сторону і дожаріваем млинець до золотистого кольору. Таким же чином випікаємо всі млинці. Перемішуйте тісто перед кожним новим млинцем.
5. Тепер робимо начинку. Очищаємо яблука від шкірки і кісточок і дрібно нарізаємо на кубики. Додаємо до яблук цедру лимона, лимонний сік, цукор і корицю.
6. Робимо карамель. Розтоплюємо в сковороді шматочок вершкового масла на середньому вогні. Засипаємо 70 г і пісочний, постійно помішуючи, готуємо карамель.
Коли цукор стає карамельного кольору, знімаємо з вогню.
8. Додаємо яблука в карамель, знову ставимо на плиту і готуємо, помішуючи, поки карамель не вбереться.
9. Змішуємо сметану з цукровою пудрою. Наповнюємо кожен млинець карамелевими яблуками і заливаємо зверху сметаною
10. Подаємо млинці до столу, поки гарячі. Смачного!