Карамельна курочка з овочами, коржами і десертом
(покроковий рецепт з фото)
Ви хочете приготувати повноцінний, смачну вечерю за 20-30 хвилин? Чи вважаєте неможливим? Заходьте і переконайтеся в зворотному!
Кількість порцій: 4
- Стегно куряче - 8 штук
- Капуста білокачанна - 250 грам (в салат)
- Морква - 1 штука (в салат)
- Насіння гарбузове - 50 грам (в салат)
- Зелень - За смаком (в салат)
- Масло рослинне - 0, 5 склянки (в салат)
- Кефір - 0, 5 склянки (в коржі)
- Борошно - 2 склянки (в коржі)
- Яйце - 1 штука (в коржі)
- Крем - 400 мілілітрів (в десерті)
- Зефір - 6 штук (в десерті)
- Вишня - 50 грам (в десерті)
- Обкладинка - 2 чайних ложки (в десерті)
- Оцет - 1 Чайна ложка (в салат)
- Часник сушений - 1 Чайна ложка (в салат)
- Сода - 0, 5 чайних ложки (в коржі)
- Перець червоний - 1, 5 чайних ложки(0, 5 ç.l. В карамель, 1 ç.l. В салат)
- Цукор - 2, 5 Ст. Ложки(2 ст.Л. В карамель, 1 ç.l. В салат)
- Чорний перець - 1 Чайна ложка (в стегна)
- Сіль - 4 чайних ложки(0, 5 ç.l. Солі в коржі, 1 ç.l. В салат, 2 ç.l. В стегна, 0, 5 ç.l. В карамель)
БЕДРА Курячі стегна промити і обсушити паперовим рушником. Посолити, поперчити і збризнути олією. Запікати в аерогрилі при температурі 250 градусів 15 хвилин. Звичайно, можна робити і в духовці, але це займе трохи більше часу.
Коржі Замісити тісто на коржі. Для цього збити віночком яйце, додати кефір і 0, 5 ç.l. Солі, перемішати. Всипати борошно і 0, 5 ç.l. Соди. Все ретельно перемішати. Тісто розділити на 4 частини, розкачати в коржі на пріпиленний борошном поверхні. Проткнути з одного боку виделкою.
БЕДРА Поки наші коржі смажаться, зробити карамель для курочки. Для цього розчинити 2 ст.Л. Цукру, 0, 5 ç.l. Сіль і 0, 5 ç.l. Червоного перцю в 4 ст.Л. Води. Потім, не заважаючи і не накриваючи кришкою, варити суміш до тих пір, поки не випарується половина води, а сироп не набуде характерний колір. Не забуваємо про коржі!
Коржі Обсмажувати коржі в невеликій кількості масла по 2-3 хвилини з кожного боку. Я готувала на 2 сковорідках з метою економії часу.
Коржі Обсмажувати коржі в невеликій кількості масла по 2-3 хвилини з кожного боку. Я готувала на 2 сковорідках з метою економії часу.
ДЕСЕРТ Зробимо десерт. Для цього необхідно помістити сметану в стаціонарний міксер, засікти 4 хвилини. Залежно від жирності сметани Ви можете приготувати як крем (при жирності понад 25%), так і смачний напій. Я використовувала 20% -у сметану, тому вийшло щось середнє. Збив вона не так добре, як мені хотілося.
БЕДРА Перевірити карамель. Вона вже повинна бути готова. Змастити нею курочку (я використовувала силіконову пензлик) і поставити запікатися ще на 5-7 хвилин.
ДЕСЕРТ Дрібно нарізати зефір. Після закінчення 4 хвилин додати його в сметану і збивати ще 3-4 хвилини.
САЛАТ За цей час зробимо салат. За допомогою блендера подрібнити очищену моркву.
І капусту.
Нарізати зелень (у мене кріп).
ДЕСЕРТ Перелитьсуміш в келих, додати вишню (або будь-яку іншу ягоду, можна навіть не розморожувати) і зверху присипати корицею. Поставити в холодильник.
САЛАТ Зробити заправку для салату. В мікрохвильовку на 1, 5 хвилини поставити масло. У мисочці змішати 1 ç.l. Солі, 0, 5 ç.l. Цукру, 1 ç.l. Сушеного часнику і 1 ç.l. Червоного перцю. У спеції влити 0, 5 ст.Л. Води і 1 ç.l. Оцту, змішати з розігрітим рослинним маслом. Перекласти капусту, морква, зелень і гарбузове насіння в салатницю, заправити і ретельно перемішати.
На тарілку викласти курку, салат і коржі.
Насолодитися смачним і рясним вечерею!
Як солодкого подати сметанно-зефірний десерт.