Сметанний торт з медовими коржами
(покроковий рецепт з фото)
Сметанний торт з медовими коржами - це класика кулінарії. Недорогий, простий в приготуванні і дуже смачний, цей торт користується заслуженою популярністю вже багато років.
Приготувати сметанний торт з медовими коржами просто, але як і будь-який торт він вимагає часу. Коржі випікаються швидко, але час випічки залежить від вашої духовки. Прикрасити торт можна будь-яким кремом за смаком. І це можуть бути не тільки білки з цукром, а, наприклад, збиті вершки. Можна просто весь торт посипати крихтою. У будь-якому випадку торт вийде ніжним, м'яким, в міру солодким і дуже смачним.
- Вершкове масло - 150 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Цукор - 270 грам(150 грам - в тісто, 120 грам - в білковий крем)
- Мед - 4 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 450 грам
- Сода - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Крем - 700 грам(20% жирності)
- Цукрова пудра - 6-7 Ст. Ложок
- Ванільний цукор - 5 грам
- Білок яйця - 2 штуки
- Лимонна кислота - 2 щіпки(1 щіпка - в тісто, 1 щіпка - в білковий крем)
Підготуйте інгредієнти для торта.
У миску вбийте яйця і всипте 150 грам цукру.
Ретельно розітріть або збийте яйця з цукром.
М'яке вершкове масло і мед викладіть в миску.
Розтопити масло з медом в мікрохвильовці або на водяній бані.
У мисці з'єднайте масло з медом і цукор з яйцями. Додайте соду і лимонну кислоту. Поставте миску на плиту і постійно перемішуйте, поки суміш не спіниться.
Поступово всипте борошно.
Замісити м'яке, еластичне, НЕ липнуче до рук тісто. Поставте його в холод на годину.
Потім розділити тісто 6-8 шматочків. Кожен шматочок розкачайте в тонкий пласт. Викладіть в сковороду з пергаментом. Діаметр моєї сковороди 20 см. Наколи тісто виделкою.
Випікайте корж в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 8-10 хвилин.
Таким чином спечіть все коржі. У мене вийшло сім штук і невеликий корж для посипання.
Приготуйте крем. У миску викладіть сметану і додайте цукрову пудру і ванільний цукор.
Перемішайте. Крем готовий.
Намажте кожен корж сметанним кремом.
Боки торта також змажте кремом.
Посипте боки торта крихтою.
Два білка викладіть в миску, додайте цукор і лимонну кислоту, перемішайте. Збивайте білки на водяній бані до густої маси, схожою на зефір. Я додала харчовий барвник.
За допомогою кулінарного мішка з насадкою прикрасьте торт.
Сметанний торт з медовими коржами готовий.
Дайте торту просочитися 6-10 годин і подавайте до столу.