Торт «жіночий каприз» з горіховими коржами
(покроковий рецепт з фото)
Ну хіба можуть повітряні білкові коржі з ароматом кави і горіхами залишити когось байдужими? Навряд чи, тому розповім, як приготувати торт "жіночий каприз" з горіховими коржами і молочним кремом.
Торт, приготований за цим рецептом, виходить неймовірно м'яким завдяки повітряним коржам на збитих яйцях і молочному заварному крему. Таке поєднання можна вважати ідеальним. Щоб коржі вийшли пишними, акуратно вводите збиті білки до яєчно-горіховою масі, тоді тісто насититься повітрям і вийде схожим на бісквіт. До такого торту навіть не хочеться подавати чай, він сам по собі тане в роті і радує кавово-горіховим ароматом!
- Цукор - 440 грам(180г в тісто, 260г в крем)
- Борошно - 200 грам
- Горіхи - 100 грам
- Вершкове масло - 300 грам
- Яйце - 4 штуки
- Кава - 10 Ст. Ложок (заварений)
- Картопляний крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Молоко - 260 мілілітрів
- Ваніль - За смаком
1. Відокремте білки від жовтків і відправте в холодильник. Жовтки збийте міксером до збільшення в обсязі, після чого додайте 6 столових ложок цукру. Знову збийте міксером протягом 2-3 хвилин на великій швидкості.
2. Перекладіть яєчну масу в окрему ємність і додайте остиглий заварений розчинний міцну каву, просіяне борошно і розпушувач. Перемішайте тісто лопаткою в одному напрямку.
3. Горіхи подрібнити блендером до стану великої крихти, додайте їх до яєчної маси. Знову перемішайте лопаткою в одному напрямку.
4. Білки збийте міксером до пишної піни, після чого додайте цукор, що залишився і знову збийте міксером протягом декількох хвилин. Невеликими порціями введіть білок в яєчну масу, повільно перемішуючи її лопаткою в одному напрямку.
5. Деко розміром 29х26 см вистелити пергаментом, рівномірно викладіть на нього тісто. Випікайте бісквіт в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин. Готовність перевірте дерев'яною паличкою.
6. Приготуйте крем: кілька ложок молока змішайте з картопляним крохмалем, розмішайте до однорідності. У сковороду з товстим дном налийте 0, 5 столової ложки води, після чого додайте молоко, що залишилося і цукор.
7. На невеликому вогні варите суміш до розчинення цукру, постійно помішуючи крем. Додайте ваніль і розведений в молоці крохмаль. Постійно помішуючи масу віночком, Довести крем zagusteniâ.
8. Зніміть крем з вогню і, якщо в ньому є грудочки крохмалю, відразу протріть через сито. Остудіть крем. М'яке вершкове масло збийте міксером протягом 2-3 хвилин до білого кольору.
9. У три прийоми введіть остиглий заварний крем до маслу, кожен раз добре збиваючи масу міксером. Приберіть крем в холодильник на 1 час. Розріжте остиглий бісквіт на дві половини, після чого кожен корж розріжте на три тонких коржа.
10. Два тонких коржа подрібніть в блендері в крупну крихту для прикраси. Крем розділіть на чотири частини. Однією частиною змастіть перший корж, другий - другий корж, після чого накрийте його третім коржем.
11. Кремом затягніть весь торт, після чого прикрасьте його крихтою з бісквіту, шоколадом і горіхами. Надішліть торт в холодильник на 6 годин. Смачного!