Торт 8 березня «жіночий каприз»
(покроковий рецепт з фото)
Напередодні жіночого свята хочеться "покапризничать" і приготувати торт "жіночий каприз" . Краса цього торта в тому, що в ньому поєднуються коржі на будь-який смак: з горіхами, родзинками, маком і какао.
Перед вами рецепт, як приготувати "жіночий каприз" - смачний домашній торт з бісквітними коржами на сметані і легким вершковим кремом. Ще його називають "дамським капризом" . Залежно від вашого капризу, коржі печуться з різними наповнювачами: з маком, горіхами, сухофруктами і какао. Виходить дуже смачно!
- Борошно - 320 грам
- Яйце - 4 штуки
- Цукор - 360 грам
- Крем - 360 грам
- Крохмаль - 45 грам
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Какао-порошок - 1 Ст. Ложка
- Мак - 75 грам
- Ізюм - 75 грам
- Горіхи волоські - 75 грам
- Крем 20% - 500 грам
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
- Вершки 35% - 400 мілілітрів
- Згущене молоко - 250 грам
Для одного коржа нам знадобляться: 1 яйце, 120 г пісочний, 120 г сметани, 80 г борошна, 1/2 немає. L. Розпушувача, 15 г крохмалю.
Для кожного коржа заздалегідь підготуйте свій наповнювач: родзинки, мак, какао-порошок і горіхи. Мак (75 г) залийте водою (150 мл), варіть до повного випаровування рідини, подрібніть за допомогою блендера або м'ясорубки. Волоські горіхи подрібніть до великої крихти. Ізюм залийте окропом на 15 хвилин, відкиньте на сито, обсушити.
Розігрійте духовку до 180 ° С. Форму для запікання (24 см) змастіть маслом і просипьте борошном. З'єднайте борошно, крохмаль, розпушувач. Яйце збийте з цукром до пишної світлої піни, додайте сметану і перемішайте.
Додайте в тісто борошняну суміш, перемішайте. Тісто виходить негустим, ллється. Додайте горіхи.
Вилийте тісто в підготовлену форму, поставте випікатися в розігріту духовку на 25-30 хвилин до сухої шпажки. Остудіть трохи в формі, потім на решітці.
Так само поступите з іншими коржами: з маком;
З родзинками;
Для шоколадного коржа в борошняну суміш додайте какао-порошок, борошно при цьому зменшите на 1 ст. L. Тісто на кожен корж замішують безпосередньо перед випіканням, щоб не пропало дію розпушувача.
Жирну сметану змішайте з цукровою пудрою, змастіть остиглі коржі. Залиште при кімнатній температурі на 1, 5 години для просочення.
Для крему збийте охолоджені вершки до м'яких піків. Продовжуючи збивати, поступово введіть згущене молоко (у мене домашня).
Зберіть торт, прослаівая коржі вершковим кремом. Залиште в прохолодному місці на 2-3 годину.
Потім прикрасьте за власним бажанням. Наприклад, можна посипати верх какао-порошком і прикрасити збитими вершками.
Смачного!