Березня Кожема
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні ми будемо готувати традиційне казахське страву з круп і м'яса. Для цього нам знадобиться запастися терпінням, оскільки приготування вимагає часу. Ви дізнаєтеся, як приготувати Науриз шкірі.
Звичайно, такий варіант страви для нас не те щоб повсякденний. Але я завжди вважаю і кажу, що в запасі, в скарбнички з рецептами завжди повинні бути присутніми варіанти на всі випадки життя. Цей рецепт - один з таких.
- Бульйон - 5 літрів
- М'ясо пісне відварене - 1 кілограм
- Казі відварне пісне - 1 кілограм
- Перловка відварна - 1 Склянка
- Пшоно відварне - 1 Склянка
- Цибуля - 1 штука
- Йогурт - 2 склянки
- Курт - 1 Склянка
- Роботодавці - 0, 5 L
1
Під проточною водою промиваємо м'ясо. Прибираємо все сухожилля, знімаємо плівочки. Кидаємо в каструлю разом з кази (це ковбаса з конини, якщо хто не знає). Заливаємо водою, ставимо на тихий вогонь. Варимо близько трьох годин.
2
Всі крупи варимо окремо до повної готовності.
3
Готове м'ясо і ковбасу нарізаємо скибками і знову викладаємо в бульйон.
4
Далі крупи і м'ясну масу змішуємо. Ставимо на тихий вогонь рівно на півгодини.
5
Натираємо на дрібній тертці курт. Це казахська різновид молочних продуктів, є аналогом сухого сиру. Викладаємо курт в наш бульйон. Доливаємо туди кумис і трохи катика (це аналог оцту, тільки на кисломолочної основі). Варимо близько 5 хвилин, додаємо спеції і сіль.
6
Смачного!