Рецепт Пшениця Кожема фото

Пшениця Кожема
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Казахська кухня
Молочні продукти , Крупи , Пшоно і пшениця
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На швидку руку , Літні
Напої , Молочні
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 дн. 2 г. 0 хв.

Цей казахський традиційний напій стане в нагоді вам в спекотну літню пору. Він відмінно освіжає і втаязикє спрагу, до того ж, ще й корисний. Готується він легко і швидше, ніж хлібний квас. Спробуйте!

Опис приготування:

Якщо ви в жарку пору року ніяк не можете вгамувати спрагу, приготуйте цей смачний освіжаючий напій. Готується він дуже просто, але не так швидко, як хотілось би. Якщо ви не зможете знайти айран, замініть його кефіром, тільки кефір повинен бути кисленьким. Зацікавилися? Як приготувати Біда шкірі, читаємо в рецепті трохи нижче.

  • Пшениця - 1 Склянка
  • Йогурт - 1 літр (або кефір)
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Ізюм або курага - 75-100 грам (по бажанню)
  • Вода - 2 L
пшениця Кожема - фото крок 1
Для приготування напою можна взяти не тільки пшеницю, але і ячмінь. Зерна повинні бути очищені. Ретельно промиваємо.
пшениця Кожема - фото крок 2
Заливаємо водою і варимо до готовності. Приблизно годину або трохи більше на варіння піде.
пшениця Кожема - фото крок 3
Коли пшениця вже готова, додамо сіль і цукор. Якщо вирішили додати родзинки або курагу, теж додамо. І нехай покипить ще хвилин 5-10.
пшениця Кожема - фото крок 4
Коли відвар повністю охолоне, проціджуємо його.
пшениця Кожема - фото крок 5
І змішуємо з айраном або кефіром. Ми залишаємо на добу в прохолодному місці.
пшениця Кожема - фото крок 6
Готовий шкірі збовтуємо - і можна насолоджуватися!

Схожі рецепти