Пшениця Кожема
(покроковий рецепт з фото)
Цей казахський традиційний напій стане в нагоді вам в спекотну літню пору. Він відмінно освіжає і втаязикє спрагу, до того ж, ще й корисний. Готується він легко і швидше, ніж хлібний квас. Спробуйте!
Якщо ви в жарку пору року ніяк не можете вгамувати спрагу, приготуйте цей смачний освіжаючий напій. Готується він дуже просто, але не так швидко, як хотілось би. Якщо ви не зможете знайти айран, замініть його кефіром, тільки кефір повинен бути кисленьким. Зацікавилися? Як приготувати Біда шкірі, читаємо в рецепті трохи нижче.
- Пшениця - 1 Склянка
- Йогурт - 1 літр (або кефір)
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Ізюм або курага - 75-100 грам (по бажанню)
- Вода - 2 L
Для приготування напою можна взяти не тільки пшеницю, але і ячмінь. Зерна повинні бути очищені. Ретельно промиваємо.
Заливаємо водою і варимо до готовності. Приблизно годину або трохи більше на варіння піде.
Коли пшениця вже готова, додамо сіль і цукор. Якщо вирішили додати родзинки або курагу, теж додамо. І нехай покипить ще хвилин 5-10.
Коли відвар повністю охолоне, проціджуємо його.
І змішуємо з айраном або кефіром. Ми залишаємо на добу в прохолодному місці.
Готовий шкірі збовтуємо - і можна насолоджуватися!