Романтична вечеря на 8 березня
(покроковий рецепт з фото)
Блюдо це прекрасно підійде не тільки для 8 березня. Воно, безсумнівно, прикрасить будь-який стіл. З приготуванням відмінно впорається і починаюча господиня, і навіть чоловік. Блюдо дуже смачне і цікаве!
Якщо хочете трохи поекспериментувати, то замість качки можна взяти, наприклад, курку. Або змінити начинку, додавши в неї рис або замінити чорнослив родзинками.
- Качка тушка - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Яблуко - 1 штука
- Чорнослив - 100 грам
- Картопля - 5 штук
- Олія соняшникова - 40 мілілітрів
- Вода - 5 літрів (для розсолу)
- Сіль - 350 грам (для розсолу)
1. Качку помийте. Якщо залишилися якісь пір'я - видаліть їх.
2. Змішайте воду з сіллю і покладіть в розсіл качку на ніч.
3. Качку дістаньте, обсушити. Часник подрібніть і натріть шкіру птиці.
4. Яблуко наріжте кубиками і змішайте з промитим чорносливом.
5. Нафаршіруйте качку отриманою начинкою.
6. Скріпіть качку зубочистками.
7. Картопля очистіть і розріжте на чверті.
8. У рукав для запікання викладіть качку і картопля. Зафіксуйте і зробіть кілька проколів зубочисткою.
9. Запікайте протягом 1 годину 40 хвилин в духовці при 200 градусах. Перед тим як витягти качку, розпорювали рукав і даємо скоринці підзолотившись хвилин 10. Смачного!