Романтична вечеря на двох
(покроковий рецепт з фото)
Нескладне меню для романтичного вечора. Страви легкі і досить швидкі в приготуванні, але це анітрохи не погіршує їх смак. З цими рецептами впорається і чоловік, і жінка. Вечеря буде відмінним!
Як приготувати романтичну вечерю на двох? Я пропоную вам рецепти смачних, корисних і легких страв, на приготування яких у вас піде не так вже й багато часу і сил. Меню я склала так, що воно прекрасно підійде і для молоді, і для людей більш дорослих. Вони хороші тим, що не створять тяжкості в шлунку, але голодними ви точно не залишитеся. З таким стравами романтичну вечерю вдасться на славу. А як створити романтичну атмосферу? Красива сервіровка столу, свічки, легке смачне вино, Ну і, звичайно, - гарний настрій.
- Куряча грудка - 500 грам (два філе половинки)
- Печериці - 8-10 штук
- Цибуля ріпчаста - 1/2 штуки
- Вершки - 250-300 грам(125 г. - для десерту, інше - для соусу до грудях)
- Сир твердий - 75 грам
- Оливкова олія - 5 Ст. Ложок(2 - для маринаду, 2 - обсмажування грибів з цибулею, 1 - для салату)
- Яйце - 2 штуки (перепелині - 4-5 штук..Яйца для салату)
- Моцарелла - 2 штуки(2 великих кульки моцарели)
- Сіль - 1 Чайна ложка(0, 5 - для маринаду, щіпка - для салату, щіпка - для соусу)
- Соєвий соус - 1, 5 Ст. Ложки
- Бальзамічний оцет - 1 Ст. Ложка (або лимонний сік)
- Рукола - 100 грам (або суміш салатів)
- Хліб білий - 2 скибочки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Сухі пряні трави - 2 щіпки (суміш прованських трав або ваші улюблені)
- В'ялені помідори - 70 грам (можна замінити свіжими - з 1 великий помідор або 4-5 чері )
- Вершковий лікер - 2 Ст. Ложки (або коньяк, бренди)
- Полуниця - 100 грам
- Банан - 1 штука
- Ківі - 2 штуки
- Мандарини або апельсин - 2 штуки
- Шоколад - 100 грам
Змішаємо оливкова олія, соєвий соус, сіль, перець і пряні трави. Змащуємо і залишаємо грудки на 30 хвилин. Можна обсмажити грудки на добре розігрітій сковороді з маслом. Загортаємо грудки окремо в фольгу і запікаємо при 200 градусах 25 хвилин. Обсмажуємо подрібнені цибулю і гриби, солимо. Додаємо вершки, після закипання додамо натертий сир. Млоїмо ще 5 хвилин. Соус готовий. Викладаємо грудки на тарілку і поливаємо соусом.
Приготуємо до курочку легкий салат. Зелень ретельно миємо, потім підсушують на рушник. Варені яйця очистимо й наріжемо на дольки. На кілька частин наріжемо в'ялені або свіжі помідори і кульки моцарели. Хліб наріжемо великими кубиками і обсмажити або просто підсушити. Для заправки змішаємо оливкова олія, бальзамічний оцет і сіль. Викладаємо салат на тарілки і поливаємо заправкою.
І, звичайно ж, десерт. Плитку шоколаду розламати на дрібні шматочки, додати до них вершки і розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Додати лікер або коньяк, розмішати до однорідності. Налити в чашу фондюшниці, яка встановлюється над свічкою. Фрукти очистити від шкірки і нарізати красивими скибочками. Не забудьте подати красиві шпажки для фруктів.