Капустяні пиріжки в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Домашні пиріжки, а особливо з капустяної начинкою, - мої улюблені.
Пропоную використовувати готове дріжджове тісто. Якщо такого не виявилося або лінуйтеся робити, то цілком підійде будь-яке інше - листкове, наприклад.
- Дріжджове тісто - 500 грам
- Яйце для змащення - 1 штука
- Капуста молода - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сіль, перець, спеції - За смаком
- Рослинна олія - 50 мілілітрів

Молоду капусту нашаткуйте тонко.

Наріжте півкільцями цибулю. На рослинному маслі обсмажте спочатку цибулю до м'якості.

Додайте капусту, відразу перемішайте і обсмажте все разом. Періодично помішуйте. Смажимо до готовності. Додати сіль, поперчіть.

Беремо дріжджове тісто. Можна взяти покупне або приготувати вдома. Злегка присипте його борошном, щоб зручно було працювати.

Розділіть тісто на невеликі грудочки. Кожну грудочку тесту - це порція тіста для 1 пиріжка.

Розкачайте тісто в корж. На серединку викладіть 1 ст. Ложку капустяної начинки.

З'єднайте краю коржі і надайте пиріжку форму. Добре защипніть краю, щоб при підйомі і випічці пиріжок не тріснула по шву.

Кожен пиріжок змастити збитим жовтком. Розігрійте духовку до 200 градусів. Випікайте пиріжки до готовності на середньому рівні духовки. Чи готові вони будуть через 15 хвилин (або близько до того).