Капустяні котлети в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Не секрет, що овочі виходять ще більш корисними, якщо їх не смажити, а запікати. Пропоную вам цікавий рецепт приготування капустяних котлет в духовці - запевняю, вони обов'язково вам сподобається!
Спочатку я сама не вірила, що капустяні котлети в духовці можуть вийти настільки смачними! виявилося, що навіть без обсмажування на сковороді можна приготувати дуже соковиті, рум'яні котлетки з апетитною хрусткою скоринкою. Незамінний рецепт для тих, хто стежить за своєю фігурою і здоров'ям!
Капустяне листя потрібно відокремити від качана і ретельно промити, після чого скласти в каструлю, залити підсоленою водою і відварювати протягом 10 хвилин. Само собою, це актуально тільки для «старої» капусти - якщо ви використовуєте молоду, можете сміливо пропустити цей етап. Але, звичайно, помити її все одно треба.
Остигнули капустяне листя подрібнюємо - можна пропустити її через м'ясорубку або блендер або дрібно нарізати.
У глибокій сковороді розтоплюємо вершкове масло і викладаємо капусту. Припускаємо на середньому вогні протягом 5 хвилин, потім заливаємо молоком.
Як тільки воно закипить - засипаємо манку і ретельно перемішуємо. Вимикаємо вогонь, закриваємо сковороду кришкою.
Коли манка розбухне, а вміст сковороди трохи охолоне, vbivaem яйця, солимо, перчим, додаємо коріандр, знову перемішуємо.
З остаточно остигнула капустяної маси формуємо котлети і обвалюють їх в панірувальних сухарях.
Викладаємо котлети на деко, змащений маслом або застелений пекарської папером, і відправляємо в розігріту до 180С духовку на 20 хвилин.
Змащуємо котлети яєчним білком і знову ставимо в духовку ще хвилин на 10.
Готові котлети подаємо як гарнір або основне блюдо зі сметаною або томатним соусом.
- Капуста - 1 кілограм
- Вершкове масло - 50 грам
- Молоко - 1 Склянка
- Манна крупа - 80-100 грам
- Яйця - 3 штуки(2 яйця і 1 жовток в капусту, 1 білок для змазування котлет)
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Koriandr - За смаком
- Панірувальні сухарі - 50 грам
Капустяне листя потрібно відокремити від качана і ретельно промити, після чого скласти в каструлю, залити підсоленою водою і відварювати протягом 10 хвилин. Само собою, це актуально тільки для «старої» капусти - якщо ви використовуєте молоду, можете сміливо пропустити цей етап. Але, звичайно, помити її все одно треба.
Остигнули капустяне листя подрібнюємо - можна пропустити її через м'ясорубку або блендер або дрібно нарізати.
У глибокій сковороді розтоплюємо вершкове масло і викладаємо капусту. Припускаємо на середньому вогні протягом 5 хвилин, потім заливаємо молоком.
Як тільки воно закипить - засипаємо манку і ретельно перемішуємо. Вимикаємо вогонь, закриваємо сковороду кришкою.
Коли манка розбухне, а вміст сковороди трохи охолоне, vbivaem яйця, солимо, перчим, додаємо коріандр, знову перемішуємо.
З остаточно остигнула капустяної маси формуємо котлети і обвалюють їх в панірувальних сухарях.
Викладаємо котлети на деко, змащений маслом або застелений пекарської папером, і відправляємо в розігріту до 180С духовку на 20 хвилин.
Змащуємо котлети яєчним білком і знову ставимо в духовку ще хвилин на 10.
Готові котлети подаємо як гарнір або основне блюдо зі сметаною або томатним соусом.