Рецепт Капустяні котлети в духовці фото

Капустяні котлети в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Капуста
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, Для дітей, Корисний обід, Легка вечеря
Гарячі страви, Котлети

Не секрет, що овочі виходять ще більш корисними, якщо їх не смажити, а запікати. Пропоную вам цікавий рецепт приготування капустяних котлет в духовці - запевняю, вони обов'язково вам сподобається!

Спочатку я сама не вірила, що капустяні котлети в духовці можуть вийти настільки смачними! виявилося, що навіть без обсмажування на сковороді можна приготувати дуже соковиті, рум'яні котлетки з апетитною хрусткою скоринкою. Незамінний рецепт для тих, хто стежить за своєю фігурою і здоров'ям!

Капустяне листя потрібно відокремити від качана і ретельно промити, після чого скласти в каструлю, залити підсоленою водою і відварювати протягом 10 хвилин. Само собою, це актуально тільки для «старої» капусти - якщо ви використовуєте молоду, можете сміливо пропустити цей етап. Але, звичайно, помити її все одно треба.

Остигнули капустяне листя подрібнюємо - можна пропустити її через м'ясорубку або блендер або дрібно нарізати.

У глибокій сковороді розтоплюємо вершкове масло і викладаємо капусту. Припускаємо на середньому вогні протягом 5 хвилин, потім заливаємо молоком.

Як тільки воно закипить - засипаємо манку і ретельно перемішуємо. Вимикаємо вогонь, закриваємо сковороду кришкою.

Коли манка розбухне, а вміст сковороди трохи охолоне, vbivaem яйця, солимо, перчим, додаємо коріандр, знову перемішуємо.

З остаточно остигнула капустяної маси формуємо котлети і обвалюють їх в панірувальних сухарях.

Викладаємо котлети на деко, змащений маслом або застелений пекарської папером, і відправляємо в розігріту до 180С духовку на 20 хвилин.

Змащуємо котлети яєчним білком і знову ставимо в духовку ще хвилин на 10.

Готові котлети подаємо як гарнір або основне блюдо зі сметаною або томатним соусом.

  • Капуста - 1 кілограм
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Молоко - 1 Склянка
  • Манна крупа - 80-100 грам
  • Яйця - 3 штуки(2 яйця і 1 жовток в капусту, 1 білок для змазування котлет)
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Koriandr - За смаком
  • Панірувальні сухарі - 50 грам
Спочатку я сама не вірила, що капустяні котлети в духовці можуть вийти настільки смачними! виявилося, що навіть без обсмажування на сковороді можна приготувати дуже соковиті, рум'яні котлетки з апетитною хрусткою скоринкою. Незамінний рецепт для тих, хто стежить за своєю фігурою і здоров'ям!

Капустяне листя потрібно відокремити від качана і ретельно промити, після чого скласти в каструлю, залити підсоленою водою і відварювати протягом 10 хвилин. Само собою, це актуально тільки для «старої» капусти - якщо ви використовуєте молоду, можете сміливо пропустити цей етап. Але, звичайно, помити її все одно треба.

Остигнули капустяне листя подрібнюємо - можна пропустити її через м'ясорубку або блендер або дрібно нарізати.

У глибокій сковороді розтоплюємо вершкове масло і викладаємо капусту. Припускаємо на середньому вогні протягом 5 хвилин, потім заливаємо молоком.

Як тільки воно закипить - засипаємо манку і ретельно перемішуємо. Вимикаємо вогонь, закриваємо сковороду кришкою.

Коли манка розбухне, а вміст сковороди трохи охолоне, vbivaem яйця, солимо, перчим, додаємо коріандр, знову перемішуємо.

З остаточно остигнула капустяної маси формуємо котлети і обвалюють їх в панірувальних сухарях.

Викладаємо котлети на деко, змащений маслом або застелений пекарської папером, і відправляємо в розігріту до 180С духовку на 20 хвилин.

Змащуємо котлети яєчним білком і знову ставимо в духовку ще хвилин на 10.

Готові котлети подаємо як гарнір або основне блюдо зі сметаною або томатним соусом.

Схожі рецепти