Капустяні голубці
(покроковий рецепт з фото)
У сезон молодої капусти не зварила голубці - це просто кулінарне злочин! ;) Молоду капустки не треба довго відварювати і відбивати жорсткі прожилки, вона готується швидко і просто. А смак у таких капустяних голубців виходить дивно ніжним - спробуйте!
Цей простий рецепт капустяних голубців не раз стане вам у пригоді, запевняю - при необхідності, їх можна навіть заморозити і використовувати як напівфабрикат. І фарш ви можете зробити самий разний- м'ясної, грибний, овочевий - залежно від своїх смакових переваг.
Отже, капустяний качан очищаємо від верхніх пошкоджених листків.
Навколо качана гострим ножем робимо глибокі надрізи (в ідеалі - вирізаємо її повністю).
Кладемо качан в каструлю, заливаємо підсоленою гарячою водою і ставимо на повільний вогонь.
Листя молодої капусти дуже ніжні, тому їх навіть необов'язково відварювати - відокремлюйте їх від качана виделкою і обережно, щоб не порвати, виймайте з каструлі.
Коли все капустяне листя будуть зняті, остудіть їх.
А тепер завертайте в них фарш - я пропоную вам спробувати гриби, злегка обсмажені з цибулею і морквою, а потім змішані з відвареним до напівготовності рисом. Така начинка прекрасно поєднується зі смаком молодої капусти!
Молоді капустяне листя дуже податливі, так що формувати голубці буде нескладно. Обсмажте їх в невеликій кількості вершкового масла з двох сторін, перекладіть в каструлю, залийте вершками і окропом (так, щоб вода трохи покривала голубці), приправити сіллю, киньте лавровий лист і кілька горошин чорного перцю.
Гасіть на повільному вогні під кришкою хвилин 20 - капуста не повинна розваритися!
Подавайте гарячими, з підливою, посипавши дрібно рубаною зеленню кропу.
Смачного!
- Капуста молода - 1 штука (качан повинен бути досить великим)
- Вершкове масло - 100 грам
- Сіль - За смаком
- Лавровий лист - 2 штуки
- Перець запашний горошком - 2-3 штук
- Вершки - 0, 5 склянки
- Гриби - 0, 5 кілограма (для фаршу)
- Морква - 1 штука (для фаршу
) - Цибуля - 1 штука (для фаршу)
- Мал - 1 Склянка (для фаршу)
- Сіль - За смаком (для фаршу)
Отже, капустяний качан очищаємо від верхніх пошкоджених листків.
Навколо качана гострим ножем робимо глибокі надрізи (в ідеалі - вирізаємо її повністю).
Кладемо качан в каструлю, заливаємо підсоленою гарячою водою і ставимо на повільний вогонь.
Листя молодої капусти дуже ніжні, тому їх навіть необов'язково відварювати - відокремлюйте їх від качана виделкою і обережно, щоб не порвати, виймайте з каструлі.
Коли все капустяне листя будуть зняті, остудіть їх.
А тепер завертайте в них фарш - я пропоную вам спробувати гриби, злегка обсмажені з цибулею і морквою, а потім змішані з відвареним до напівготовності рисом. Така начинка прекрасно поєднується зі смаком молодої капусти!
Молоді капустяне листя дуже податливі, так що формувати голубці буде нескладно. Обсмажте їх в невеликій кількості вершкового масла з двох сторін, перекладіть в каструлю, залийте вершками і окропом (так, щоб вода трохи покривала голубці), приправити сіллю, киньте лавровий лист і кілька горошин чорного перцю.
Гасіть на повільному вогні під кришкою хвилин 20 - капуста не повинна розваритися!
Подавайте гарячими, з підливою, посипавши дрібно рубаною зеленню кропу.
Смачного!