Капустяні булочки
(покроковий рецепт з фото)
Це не звичайні булочки з капустою, а саме капустяні булочки. Дивіться рецепт, якщо хочете зрозуміти, в чому різниця.
Головна фішка цих булочок полягає в тому, що капуста додається сюди не як начинка, а прямо в тісто. Через це і смак у капустяних булочок зовсім інший. Вони прекрасно йдуть замість хліба до різних супів, та й просто з несолодким чаєм їх пити досить смачно. Замість білокачанної капусти можна додавати брюссельську або савойскую - виходить теж дуже смачно.
- Капуста білокачанна - 200 грам
- Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Часник - 1 зубчик
- Сіль - 1 Чайна ложка
Капусту дрібно нашаткувати або натерти на тертці. Обсмажити в оливковій олії разом з дрібно посічений зубчиком часнику. Обсмажуємо хвилин 10 - капуста повинна стати м'якою.
Тепер займаємося тестом. Змішуємо борошно, сіль і розведені в склянці теплої води дріжджі. Гарненько перемішуємо.
Руками месім тісто, потім додаємо в нього обсмажену капусту і ще раз перемішуємо, після чого ставимо тісто в тепле місце на півтори години. Тісто має піднятися.
Розкачуємо піднялося тісто, формуємо з неї ковбаску, ріжемо на шматочки довжиною 3-4 см, формуємо з них булочки і викладаємо на деко.
Розігріваємо духовку до 220 градусів, ставимо туди деко з булочками і випікаємо 20-25 хвилин. Готово! Подавати краще теплими.