Рецепт Капустяні булочки фото

Капустяні булочки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Тісто, Овочі, Капуста, Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, Для дітей
Випічка, Булочки

Це не звичайні булочки з капустою, а саме капустяні булочки. Дивіться рецепт, якщо хочете зрозуміти, в чому різниця.

Головна фішка цих булочок полягає в тому, що капуста додається сюди не як начинка, а прямо в тісто. Через це і смак у капустяних булочок зовсім інший. Вони прекрасно йдуть замість хліба до різних супів, та й просто з несолодким чаєм їх пити досить смачно. Замість білокачанної капусти можна додавати брюссельську або савойскую - виходить теж дуже смачно.

  • Капуста білокачанна - 200 грам
  • Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 1 зубчик
  • Сіль - 1 Чайна ложка
капустяні булочки - фото крок 1
Капусту дрібно нашаткувати або натерти на тертці. Обсмажити в оливковій олії разом з дрібно посічений зубчиком часнику. Обсмажуємо хвилин 10 - капуста повинна стати м'якою.
капустяні булочки - фото крок 2
Тепер займаємося тестом. Змішуємо борошно, сіль і розведені в склянці теплої води дріжджі. Гарненько перемішуємо.
капустяні булочки - фото крок 3
Руками месім тісто, потім додаємо в нього обсмажену капусту і ще раз перемішуємо, після чого ставимо тісто в тепле місце на півтори години. Тісто має піднятися.
капустяні булочки - фото крок 4
Розкачуємо піднялося тісто, формуємо з неї ковбаску, ріжемо на шматочки довжиною 3-4 см, формуємо з них булочки і викладаємо на деко.
капустяні булочки - фото крок 5
Розігріваємо духовку до 220 градусів, ставимо туди деко з булочками і випікаємо 20-25 хвилин. Готово! Подавати краще теплими.

Схожі рецепти