Рецепт Капустяні деруни фото

Капустяні деруни
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На полуденок , Для дітей , Корисний обід , Легка вечеря , Обід за 30 хвилин , Обід на швидку руку
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 45 хв.

Деруни - традиційне блюдо білоруської кухні. Готують їх з картоплі, але і простий рецепт дерунів з капусти здатний приємно урізноманітнити літній овочеве меню. Спробуйте!

Опис приготування:

З молодої капусти деруни і так виходять ніжними і соковитими, але якщо в них додати трохи тертої моркви, лука, часнику, спецій… Це просто смакота!

Капусту потрібно дрібно нашаткувати і злегка перетерти з сіллю.

Морква, цибуля і часник почистити. Моркву натерти на тертці, цибуля і часник - подрібнити ножем.

Зелень помити і дрібно нарізати.

Всі інгредієнти з'єднуємо в великій мисці.

Vbivaem яйця, dosalivaem, перчим, посипаємо коріандром, додаємо борошно і ретельно перемішуємо.

У добре розігріту сковороду з рослинним маслом викладаємо за допомогою столової ложки овочеву масу і обсмажуємо з двох сторін - як оладки.

Готові деруни кладемо на серветку, щоб позбутися від надлишків олії.

Подаємо гарячими зі сметаною.

  • Капуста - 400 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Сіль - За смаком
  • Яйця - 2 штуки
  • Борошно - 4-5 Ст. Ложок
  • Koriandr - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Рослинна олія - 6-7 Ст. Ложок
  • Зелень петрушки і кропу - 30 грам
З молодої капусти деруни і так виходять ніжними і соковитими, але якщо в них додати трохи тертої моркви, лука, часнику, спецій… Це просто смакота!

Капусту потрібно дрібно нашаткувати і злегка перетерти з сіллю.

Морква, цибуля і часник почистити. Моркву натерти на тертці, цибуля і часник - подрібнити ножем.

Зелень помити і дрібно нарізати.

Всі інгредієнти з'єднуємо в великій мисці.

Vbivaem яйця, dosalivaem, перчим, посипаємо коріандром, додаємо борошно і ретельно перемішуємо.

У добре розігріту сковороду з рослинним маслом викладаємо за допомогою столової ложки овочеву масу і обсмажуємо з двох сторін - як оладки.

Готові деруни кладемо на серветку, щоб позбутися від надлишків олії.

Подаємо гарячими зі сметаною.

Схожі рецепти