Капустяні деруни
(покроковий рецепт з фото)
Деруни - традиційне блюдо білоруської кухні. Готують їх з картоплі, але і простий рецепт дерунів з капусти здатний приємно урізноманітнити літній овочеве меню. Спробуйте!
З молодої капусти деруни і так виходять ніжними і соковитими, але якщо в них додати трохи тертої моркви, лука, часнику, спецій… Це просто смакота!
Капусту потрібно дрібно нашаткувати і злегка перетерти з сіллю.
Морква, цибуля і часник почистити. Моркву натерти на тертці, цибуля і часник - подрібнити ножем.
Зелень помити і дрібно нарізати.
Всі інгредієнти з'єднуємо в великій мисці.
Vbivaem яйця, dosalivaem, перчим, посипаємо коріандром, додаємо борошно і ретельно перемішуємо.
У добре розігріту сковороду з рослинним маслом викладаємо за допомогою столової ложки овочеву масу і обсмажуємо з двох сторін - як оладки.
Готові деруни кладемо на серветку, щоб позбутися від надлишків олії.
Подаємо гарячими зі сметаною.
- Капуста - 400 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Сіль - За смаком
- Яйця - 2 штуки
- Борошно - 4-5 Ст. Ложок
- Koriandr - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Рослинна олія - 6-7 Ст. Ложок
- Зелень петрушки і кропу - 30 грам
Капусту потрібно дрібно нашаткувати і злегка перетерти з сіллю.
Морква, цибуля і часник почистити. Моркву натерти на тертці, цибуля і часник - подрібнити ножем.
Зелень помити і дрібно нарізати.
Всі інгредієнти з'єднуємо в великій мисці.
Vbivaem яйця, dosalivaem, перчим, посипаємо коріандром, додаємо борошно і ретельно перемішуємо.
У добре розігріту сковороду з рослинним маслом викладаємо за допомогою столової ложки овочеву масу і обсмажуємо з двох сторін - як оладки.
Готові деруни кладемо на серветку, щоб позбутися від надлишків олії.
Подаємо гарячими зі сметаною.