Рецепт Капустяні деруни фото

Капустяні деруни
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Капуста
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На полуденок, Для дітей, Корисний обід, Легка вечеря, Обід за 30 хвилин, Обід на швидку руку
Гарячі страви

Деруни - традиційне блюдо білоруської кухні. Готують їх з картоплі, але і простий рецепт дерунів з капусти здатний приємно урізноманітнити літній овочеве меню. Спробуйте!

З молодої капусти деруни і так виходять ніжними і соковитими, але якщо в них додати трохи тертої моркви, лука, часнику, спецій… Це просто смакота!

Капусту потрібно дрібно нашаткувати і злегка перетерти з сіллю.

Морква, цибуля і часник почистити. Моркву натерти на тертці, цибуля і часник - подрібнити ножем.

Зелень помити і дрібно нарізати.

Всі інгредієнти з'єднуємо в великій мисці.

Vbivaem яйця, dosalivaem, перчим, посипаємо коріандром, додаємо борошно і ретельно перемішуємо.

У добре розігріту сковороду з рослинним маслом викладаємо за допомогою столової ложки овочеву масу і обсмажуємо з двох сторін - як оладки.

Готові деруни кладемо на серветку, щоб позбутися від надлишків олії.

Подаємо гарячими зі сметаною.

  • Капуста - 400 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Сіль - За смаком
  • Яйця - 2 штуки
  • Борошно - 4-5 Ст. Ложок
  • Koriandr - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Рослинна олія - 6-7 Ст. Ложок
  • Зелень петрушки і кропу - 30 грам
З молодої капусти деруни і так виходять ніжними і соковитими, але якщо в них додати трохи тертої моркви, лука, часнику, спецій… Це просто смакота!

Капусту потрібно дрібно нашаткувати і злегка перетерти з сіллю.

Морква, цибуля і часник почистити. Моркву натерти на тертці, цибуля і часник - подрібнити ножем.

Зелень помити і дрібно нарізати.

Всі інгредієнти з'єднуємо в великій мисці.

Vbivaem яйця, dosalivaem, перчим, посипаємо коріандром, додаємо борошно і ретельно перемішуємо.

У добре розігріту сковороду з рослинним маслом викладаємо за допомогою столової ложки овочеву масу і обсмажуємо з двох сторін - як оладки.

Готові деруни кладемо на серветку, щоб позбутися від надлишків олії.

Подаємо гарячими зі сметаною.

Схожі рецепти