Капустяне тісто
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите випічку з капустою, я впевнена, що рецепт цього тесту буде вам до вподоби. Читайте, як приготувати капустяне тісто!
Ось такий цікавий рецепт розповіла мені моя стара знайома. Одного разу, я спробувала випічку з такого тесту у неї вдома, і, природно, випросила рецепт. Треба віддати їй належне, випічка з такого тесту завжди виходить на славу - з хрусткою скоринкою і ніжним м'якушем. Секрет цього тесту - в додаванні капусти на самому початку, але якщо ви капусту не особливо любите, її можна замінити будь-якою зеленню. Також можна додати в тісто кмин. Загалом, менше слів, більше діла! Читайте простий рецепт капустяного тесту з фото!
- Капуста - 200 грам
- Борошно - 2 склянки
- Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Часник - 1 зубчик
- Сіль - 1 Чайна ложка
Капусту дрібно-дрібно наріжте, або натріть на дрібній тертці.
У сковороді розігрійте оливкову олію, викладіть капусту і цілий зубчик часнику, і обсмажте до м'якості (приблизно 10 хвилин). Дріжджі розведіть в 160 мл теплої води і дайте піднятися.
Борошно змішайте з сіллю, додайте опару і замісити тісто. Додайте капусту і гарненько вимісити тісто.
Залиште тісто на півтори години, а після цього починайте формувати булочки або пироги. Я раджу вам випекти ось таки симпатичні булочки - просто розділіть тісто на рівні кружечки діаметром 5 см, Поясніть навпаки, дайте постояти півгодини і випікайте при 220 градусів. Смачного!