Капустяне пюре
(покроковий рецепт з фото)
Корисне, дуже ароматне і смачне капустяне пюре в домашніх умовах - це відмінний варіант гарніру не тільки для малюків, але і для дорослих. Спробуйте приготувати його і насолоджуйтеся смаком.
Кольорова капуста - ідеальний варіант для цієї страви. Втім, приготувати капустяне пюре в домашніх умовах можна також з брокколі або навіть білокачанної капусти, теж буде дуже смачно. Використовувати можна будь-які спеції, які вам подобаються, вони додадуть як смак, так і аромат.
- Цвітна капуста - 500 грам
- Молоко - 0.5 L
- Вершковий сир - 100 грам (можна взяти плавлений )
- Жовток - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Куркума - 1 щіпка (або інші спеції)
1. Насамперед капусту потрібно як слід вимити, обсушити трохи і розділити на суцвіття. Можна використовувати в рецепт приготування капустяного пюре відразу кілька видів капусти, що зробить блюдо ще більш цікавим на смак.
2. Зробити пюре насиченим і дуже оригінальним на смак допоможе молоко. Саме в ньому буде варитися капуста. Отже, обсушені суцвіття потрібно викласти в каструлю і залити молоком. Надіслати на вогонь, довести до кипіння і варити на середньому вогні.
3. Капуста повинна стати м'якою і легко проколюватися виделкою. Кількість молока при цьому помітно зменшиться. Щоб капустяне пюре в домашніх уязика не вийшло рідким, попередньо краще злити частину молока в кружку. Потім занурювальним блендером почати збивати капусту, поступово при необхідності додаючи молоко.
4. Окремо збити жовток зі спеціями і з сирним сиром (якщо в цей простий рецепт капустяного пюре додати плавлений сир, його потрібно попередньо натерти на тертці). Додати до капусти, посолити і поперчити за смаком. Надіслати каструлю на вогонь буквально на 3-5 хвилин, щоб пюре прогріти.
5. От і все, корисне і смачне блюдо готове. Перед подачею можна присипати свіжою зеленню або приправами, наприклад. Це може бути варіантом вечері для тих, хто стежить за своєю вагою (молоко можна взяти знежирене), або гарніром до м'яса, наприклад.