Капуста маринована (швидка)
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся оригінальним, але простим рецептом капусти маринованої швидкої. Виходить відразу готовий салат з цибулею, перцем і капустою. Дуже смачно, можна їсти відразу, а можна і на зиму закрити!
Цей рецепт приготування капусти маринованої швидкої мені дуже подобається. Саме тому я завжди використовую каструльку, щоб приготувати - і відразу ж з'їсти. Але взагалі можна зробити заготовку: викладати овочі в стерильні банки, заливати маринадом і зберігати потім в темному прохолодному місці до зими. Бажаю удачі!
- Капуста - 1 штука (велика)
- Селера стеблової - 100 грам
- Морква - 200 грам
- Оцет яблучний - 150 мілілітрів
- Цукор - 150 грам
- Перець болгарський - 200 грам
- Цибуля - 200 грам
- Часник - За смаком
- Сіль - 100 грам
- Перець горошком - За смаком
1. Всі овочі миємо й подрібнюємо. Щоб виглядало цікавіше, я все, крім капусти, ріжу дрібно, а її залишаю "скибками" . Змішаємо подрібнені цибулю, морква, селера, часник і перець. Половину цієї суміші викладаємо в каструлю.
2. Далі викладаємо капусту.
3. Потім - що залишилася суміш овочів.
4. На плиті підігріваємо воду (1 літр), розчиняємо в ній сіль і цукор, додамо перець. Доводимо до кипіння, додамо оцет, перемішаємо, потім знімаємо з вогню. Заливаємо каструлю з капустою маринадом, встановимо зверху прес.
5. У рецепті сказано, що капуста буде готова через три дня. Але я скажу, що вже на наступний день вона смачна, просто з часом смак стає все більш насиченим.