Рецепт Капуста маринована (швидка) фото

Капуста маринована (швидка)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 6
Час приготування: 30 хв.

Ділюся оригінальним, але простим рецептом капусти маринованої швидкої. Виходить відразу готовий салат з цибулею, перцем і капустою. Дуже смачно, можна їсти відразу, а можна і на зиму закрити!

Опис приготування:

Цей рецепт приготування капусти маринованої швидкої мені дуже подобається. Саме тому я завжди використовую каструльку, щоб приготувати - і відразу ж з'їсти. Але взагалі можна зробити заготовку: викладати овочі в стерильні банки, заливати маринадом і зберігати потім в темному прохолодному місці до зими. Бажаю удачі!

  • Капуста - 1 штука (велика)
  • Селера стеблової - 100 грам
  • Морква - 200 грам
  • Оцет яблучний - 150 мілілітрів
  • Цукор - 150 грам
  • Перець болгарський - 200 грам
  • Цибуля - 200 грам
  • Часник - За смаком
  • Сіль - 100 грам
  • Перець горошком - За смаком
капуста маринована (швидка) - фото крок 1
1. Всі овочі миємо й подрібнюємо. Щоб виглядало цікавіше, я все, крім капусти, ріжу дрібно, а її залишаю"скибками" . Змішаємо подрібнені цибулю, морква, селера, часник і перець. Половину цієї суміші викладаємо в каструлю.
капуста маринована (швидка) - фото крок 2
2. Далі викладаємо капусту.
капуста маринована (швидка) - фото крок 3
3. Потім - що залишилася суміш овочів.
капуста маринована (швидка) - фото крок 4
4. На плиті підігріваємо воду (1 літр), розчиняємо в ній сіль і цукор, додамо перець. Доводимо до кипіння, додамо оцет, перемішаємо, потім знімаємо з вогню. Заливаємо каструлю з капустою маринадом, встановимо зверху прес.
капуста маринована (швидка) - фото крок 5
5. У рецепті сказано, що капуста буде готова через три дня. Але я скажу, що вже на наступний день вона смачна, просто з часом смак стає все більш насиченим.

Схожі рецепти