Капуста, маринована по-вірменськи
(покроковий рецепт з фото)
Рецептів квашеної або маринованої капусти існує дуже багато. Пропоную вам в скарбничку один з моїх улюблених - по-вірменськи. Спробуйте!
За цим рецептом виходить дуже смачна капуста. Поріжте капусту великими часточками, так само поріжте буряк і часник. Приготуйте маринад. Покладіть в каструлю овочі та зелень шарами. Додайте кілька стручків червоного перцю і спеції. Залийте маринадом, накрийте капустяним листям, залиште маринуватися протягом 3-4 діб. Потім злийте маринад, приберіть зелень і буряк, і подайте капусту на стіл. Смачного!
- Капуста - 3 кілограма
- Голівка часнику - 1 штука
- Буряк - 1-2 штук
- Пучок кропу і петрушки - 1 штука
- Гострий перець - 2-3 штук
- Вода - 3 L
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 7 Ст. Ложок
- Оцет - 2 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 4 штуки
- Перець горошком - 5-6 штук
Зніміть з капустини кілька чистих великих листя, відкладіть їх. Іншу частину поріжте на великі однакові часточки. Качан видаліть.
Поріжте буряк.
Очистіть і розріжте часник на 2-3 частини.
У каструлю покладіть половину капусти, потім буряк, зелень, стручок червоного перцю і часник. Шари повторіть.
Доведіть воду до кипіння, додайте в неї сіль, цукор, оцет, лавровий лист і перець горошком. Дайте хвилину прокипіти, потім залийте ним капусту.
Накрийте відкладеними листя, придавите пресом і залиште в прохолодному місці на 3-4 діб. Після чого злийте маринад, приберіть зелень і буряк і подайте капусту на стіл.