Рецепт Капуста, маринована по-вірменськи фото

Капуста, маринована по-вірменськи
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
Буряк, Овочі, Капуста, Часник
Вегетаріанське харчування
На вечерю, На природу
Заготовки, Маринування

Рецептів квашеної або маринованої капусти існує дуже багато. Пропоную вам в скарбничку один з моїх улюблених - по-вірменськи. Спробуйте!

За цим рецептом виходить дуже смачна капуста. Поріжте капусту великими часточками, так само поріжте буряк і часник. Приготуйте маринад. Покладіть в каструлю овочі та зелень шарами. Додайте кілька стручків червоного перцю і спеції. Залийте маринадом, накрийте капустяним листям, залиште маринуватися протягом 3-4 діб. Потім злийте маринад, приберіть зелень і буряк, і подайте капусту на стіл. Смачного!

  • Капуста - 3 кілограма
  • Голівка часнику - 1 штука
  • Буряк - 1-2 штук
  • Пучок кропу і петрушки - 1 штука
  • Гострий перець - 2-3 штук
  • Вода - 3 L
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 7 Ст. Ложок
  • Оцет - 2 Ст. Ложки
  • Лавровий лист - 4 штуки
  • Перець горошком - 5-6 штук
капуста, маринована по-вірменськи - фото крок 1
Зніміть з капустини кілька чистих великих листя, відкладіть їх. Іншу частину поріжте на великі однакові часточки. Качан видаліть.
капуста, маринована по-вірменськи - фото крок 2
Поріжте буряк.
капуста, маринована по-вірменськи - фото крок 3
Очистіть і розріжте часник на 2-3 частини.
капуста, маринована по-вірменськи - фото крок 4
У каструлю покладіть половину капусти, потім буряк, зелень, стручок червоного перцю і часник. Шари повторіть.
капуста, маринована по-вірменськи - фото крок 5
Доведіть воду до кипіння, додайте в неї сіль, цукор, оцет, лавровий лист і перець горошком. Дайте хвилину прокипіти, потім залийте ним капусту.
капуста, маринована по-вірменськи - фото крок 6
Накрийте відкладеними листя, придавите пресом і залиште в прохолодному місці на 3-4 діб. Після чого злийте маринад, приберіть зелень і буряк і подайте капусту на стіл.

Схожі рецепти