Каннеллоні з шинкою і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите готувати швидко і смачно, тоді простий рецепт каннеллони з шинкою і сиром обов'язково варто взяти на замітку. Це традиційна італійська кухня в цікавому варіанті.
Якщо ви хочете зробити ситний і смачний обід або вечерю, тоді рецепт приготування каннеллони з шинкою і сиром спеціально для вас. Доповнити блюдо при бажанні можна овочами, томатним соусом і іншими інгредієнтами начинки, а цей варіант можна сміливо назвати варіантом на швидку руку.
- Каннеллоні - 8-10 штук
- Rikotta - 350 грам
- Шинка - 200 грам
- Твердий сир - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 500 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно - 50 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Пармезан - 100 грам
1. Інгредієнти цієї страви можна варіювати в залежності від ваших смакових уподобань. Якщо під рукою немає рікотти можна використовувати м'який сир або сир, наприклад.
2. Для приготування начинки необхідно нарізати дрібними кубиками твердий сир і шинку. З'єднати з рікоттою.
3. Вбити яйце, посолити і поперчити за смаком. Все ретельно перемішати. При бажанні рецепт приготування каннеллони з шинкою і сиром можна доповнити також зеленню або овочами.
4. Каннеллоні відправити в киплячу підсолену воду буквально на пару хвилин. Потім відкинути на друшляк і остудити.
5. Тепер можна зайнятися соусом. Для його приготування необхідно розтопити шматочок вершкового масла і додати борошно. Постійно перемішувати, щоб не було грудочок, і довести до злегка золотистого кольору. Влити молоко і уварити соус до загусання. Невелика кількість соусу розподілити по дну і боків форми для запікання.
6. Начинкою акуратно нафарширувати каннеллони і викласти в форму.
7. Зверху каннеллони з шинкою і сиром в домашніх умовах можна залити соусом бешамель або зробити томатний соус, наприклад. Засипати тертим сиром і відправити в розігріту духовку.
8. Запікати страву в духовці хвилин 20, а потім на 3-5 хвилин відправити під гриль, щоб з'явилася апетитна скоринка. Перед подачею каннеллони можна присипати свіжою зеленню.