Каннеллоні зі шпинатом і шинкою в мікрохвильовці
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати швидко смачне і ситне блюдо? Тоді спробуйте простий рецепт каннеллони в мікрохвильовці зі шпинатом і шинкою. Відмінний варіант вечері, коли немає часу довго стояти біля плити.
Рецепт приготування каннеллони в мікрохвильовці можна сміливо назвати варіантом на швидку руку. При наявності часу, начинка може бути з м'ясним фаршем, овочами, а також доповнена томатним соусом, наприклад. Шпинат можна використовувати як свіжий, так і заморожений, а моцарелу замінити іншим улюбленим сиром.
- Шпинат - 200 грам
- Шинка - 200 грам
- Моцарелла - 150 грам
- Каннеллоні - 10 штук
- Яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 50 грам
- Пармезан - 2-3 Ст. Ложок
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 300 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Мускатний горіх - 1 щіпка
1. Насамперед шпинат необхідно відправити в підсолену киплячу воду і проварити пару хвилин. Потім відкинути на друшляк і просушити. Шинку порізати невеликими кубиками або тонкими смужками. Моцареллу трохи розтопити в мікрохвильовці. Додати шпинат і ретельно перемішати. Посолити і поперчити начинку за смаком.
2. Рецепт приготування каннеллони в мікрохвильовці передбачає використання традиційного соусу Бешамель. Якщо часу мало, можна використовувати вершки зі спеціями. У невеликому сотейнику розчинити вершкове масло і всипати борошно. Обсмажити пару хвилин і влити тонкою цівкою молоко. Додати сіль, перець і мускатний горіх за смаком.
3. У начинку вбити яйце, як слід перемішати і нафарширувати каннеллони. Якщо вони вимагають варіння, тоді опустити їх в киплячу підсолену воду на 3-4 хвилини, а потім просушити і трохи остудити. На дно форми налити трохи соусу Бешамель і викласти фаршировані каннеллони.
4. Соусом залити каннеллони. Пармезан натерти на дрібній тертці і засипати зверху. Щоб скоринка була більш рум'яна, можна викласти кілька шматочків вершкового масла зверху.
5. Щоб каннеллони в мікрохвильовці в домашніх умовах добре проготовілісь і виглядали апетитно, їх потрібно запікати спершу на найвищій потужності близько 7-8 хвилин, а потім ще хвилин 5 на нижчій. Якщо є функція гриля, то її можна використовувати на останніх 2-3 хвилинах. Після звукового сигналу форму краще залишити в мікрохвильовці ще на 10 хвилин, а потім можна подавати блюдо до столу.