Фріттата з шинкою, шпинатом і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Для сніданку в вихідний день, коли хочеться побалувати себе і близьких чимось смачненьким, відмінно підійде ця страва. Насичений смак, неймовірний аромат і нескладний процес, - дивовижне поєднання)
Поспішаю навчити вас, як приготувати фриттату з шинкою, шпинатом і сиром. Відразу хочу озвучити один нюанс - це посуд. Вибирайте сковороду з високими бортами, яку можна ставити в духовку, або іншу форму, скло або кераміка. Що стосується начинки, то в даному випадку два види сиру - копчений і сирний, але цілком можна обмежиться і одним. Шпинат підійде як свіжий, так і заморожений. Спробувати однозначно потрібно!
- Цибулина - 1 штука
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
- Вершки - 50 мілілітрів
- Сіль і спеції - За смаком (перець, часник, мускатний горіх)
- Шпинат - 300 грам
- Яйце - 8 штук
- Сир твердий - 300 грам(+ 50-80 грам крем-сиру за бажанням)
- Шинка - 8-10 скибочок
1. Насамперед включіть її і розігрійте до 180 градусів. Очистіть і подрібніть цибулю, натріть сир, наріжте шинку.
2. Розігрійте рослинне масло і викладіть цибулю. Обсмажте до легкої рум'яності, додайте трохи часнику і дрібку мускатного горіха.
3. Влийте вершки.
4. Викладіть шпинат і смажте кілька хвилин, щоб пішла зайва волога.
5. Влийте збиті з сіллю яйця.
6. Присипте сиром.
7. Додайте шинку і сирний сир. Надішліть в духовку хвилин на 15-20.
8. Апетитна, рум'яна фріттата з шинкою, шпинатом і сиром готова.
Пригощайтеся!
Пригощайтеся!