Фріттата з шинкою і картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Одні люблять перекусити бутербродами або гамбургерами, а у мене в запасі є рецепт цікавіше - фріттата з шинкою і картоплею. Запевнюю вас, приготувати страву дуже просто!
Frittata - на диво, дуже смачне і ситне блюдо! До того ж добавки можуть бути будь-які: помідори, кабачки, баклажани, відварне м'ясо і навіть риба. Буде смачно, угощайтесь!
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Картопля - 900 грам
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Шинка - 130 грам
- Сіль, перець - За смаком
- Яйця - 8 штук
- Молоко - 0, 5 склянки
- Пармезан - 50 грам
1. Почистіть картоплю і наріжте тонкими часточками. Розігрійте сковороду, яку можна буде використовувати і в духовці з оливковою олією, викладіть в неї картоплю, приправити сіллю, поперчіть і готуйте протягом 10 хвилин, періодично помішуючи.
2. Промийте і наріжте зелену цибулю.
3. Крупно наріжте шинку і додайте її в сковороду, акуратно перемішайте.
4. Натріть сир. Змішайте в окремій мисці молоко, яйця і тертий "пармезан", потім додайте зелену цибулю.
5. Молочно-яєчну суміш рівномірно покрийте всю картоплю в сковороді.
6. Готуйте картоплю 2-3 хвилини, поки яйце не схопиться по краях.
7. Помістіть сковороду в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку і випікайте протягом 20 хвилин.
8. Дістаньте готову страву з духовки, остудіть протягом 5 хвилин і подавайте до столу. Смачного!