Каннеллоні з рікоттою
(покроковий рецепт з фото)
Хоча в якості начинки для каннеллони можна використовувати будь-які інгредієнти, але якщо готувати по справжнім італійським рецептами, то смак у цієї страви виходить божественний, спробуйте самі.
Італійці знають толк в хорошій їжі, тому їх традиційна кухня подобається практично всім, і якщо ви теж належите до її шанувальників, тоді цей рецепт приготування каннеллони з рікоттою обов'язково вам сподобається. Ці гігантські трубочки, які ми нафаршіруем різною смакотою, вразять вас своїм вишуканим смаком і відмінним зовнішнім виглядом. Ось вже де блюдо гідне царського столу, ну а ми без особливих проблем приготуємо каннеллони з рікоттою в домашніх умовах, ніж, безсумнівно, порадуємо всю свою сім'ю.
- Каннеллоні - 14 штук
- Rikotta - 250 грам
- Шпинат свіжий - 100 грам
- Маслини подрібнений - 2 Ст. Ложки
- Томати в'ялені - 8-10 штук
- Вершкове масло - 30 грам(10 г - для обсмажування шпинату, 20 г - в соус)
- Вершки 10% - 500 мілілітрів
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Сир твердий - 120-150 грам (напівжирний )
- Кріп свіжий подрібнений - 2 Ст. Ложки
- Сіль - - За смаком
Для початку промиваємо шпинат, висушуємо його на паперовому рушнику і дрібно нарізаємо. У сковороді розтоплюємо вершкове масло, викладаємо шпинат, солимо його трохи, накриваємо сковорідку кришкою і вимикаємо вогонь. Через 3-5 хвилин перекладаємо шпинат на тарілку і даємо йому час охолонути.
Тепер маслини і в'ялені помідори дрібно нарізаємо, рикотту розминаємо виделкою. Викладаємо всі інгредієнти в миску, додаємо шпинат, перемішуємо все.
Далі викладаємо в каструльку вершкове масло і розтоплюємо його. Всипаємо борошно, і починаємо поступово вливати вершки, постійно помішуючи масу, солимо її.
Коли соус загусне, додаємо в нього подрібнений кріп, перемішуємо і знімаємо з вогню.
Тепер ми акуратно фаршируємо кожну трубочку каннеллони начинкою з рікотти і овочів. Викладаємо трубочки в форму для запікання.
Заливаємо каннеллони приготованим соусом і посипаємо тертим сиром. Ставимо форму в розігріту до 180-190 градусів духовку і запікаємо каннеллони 30-40 хвилин. Потім розкладаємо їх по порційних тарілочках і подаємо, поки вони гарячі. Приємного вам апетиту!