Рецепт Каннеллоні з рікоттою фото

Каннеллоні з рікоттою
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Овочі , Молочні продукти , Сир , Шпинат
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , Романтична вечеря , Святковий обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Хоча в якості начинки для каннеллони можна використовувати будь-які інгредієнти, але якщо готувати по справжнім італійським рецептами, то смак у цієї страви виходить божественний, спробуйте самі.

Опис приготування:

Італійці знають толк в хорошій їжі, тому їх традиційна кухня подобається практично всім, і якщо ви теж належите до її шанувальників, тоді цей рецепт приготування каннеллони з рікоттою обов'язково вам сподобається. Ці гігантські трубочки, які ми нафаршіруем різною смакотою, вразять вас своїм вишуканим смаком і відмінним зовнішнім виглядом. Ось вже де блюдо гідне царського столу, ну а ми без особливих проблем приготуємо каннеллони з рікоттою в домашніх умовах, ніж, безсумнівно, порадуємо всю свою сім'ю.

  • Каннеллоні - 14 штук
  • Rikotta - 250 грам
  • Шпинат свіжий - 100 грам
  • Маслини подрібнений - 2 Ст. Ложки
  • Томати в'ялені - 8-10 штук
  • Вершкове масло - 30 грам(10 г - для обсмажування шпинату, 20 г - в соус)
  • Вершки 10% - 500 мілілітрів
  • Борошно - 3 Ст. Ложки
  • Сир твердий - 120-150 грам (напівжирний )
  • Кріп свіжий подрібнений - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - - За смаком
каннеллоні з рікоттою - фото крок 1
Для початку промиваємо шпинат, висушуємо його на паперовому рушнику і дрібно нарізаємо. У сковороді розтоплюємо вершкове масло, викладаємо шпинат, солимо його трохи, накриваємо сковорідку кришкою і вимикаємо вогонь. Через 3-5 хвилин перекладаємо шпинат на тарілку і даємо йому час охолонути.
каннеллоні з рікоттою - фото крок 2
Тепер маслини і в'ялені помідори дрібно нарізаємо, рикотту розминаємо виделкою. Викладаємо всі інгредієнти в миску, додаємо шпинат, перемішуємо все.
каннеллоні з рікоттою - фото крок 3
Далі викладаємо в каструльку вершкове масло і розтоплюємо його. Всипаємо борошно, і починаємо поступово вливати вершки, постійно помішуючи масу, солимо її.
каннеллоні з рікоттою - фото крок 4
Коли соус загусне, додаємо в нього подрібнений кріп, перемішуємо і знімаємо з вогню.
каннеллоні з рікоттою - фото крок 5
Тепер ми акуратно фаршируємо кожну трубочку каннеллони начинкою з рікотти і овочів. Викладаємо трубочки в форму для запікання.
каннеллоні з рікоттою - фото крок 6
Заливаємо каннеллони приготованим соусом і посипаємо тертим сиром. Ставимо форму в розігріту до 180-190 градусів духовку і запікаємо каннеллони 30-40 хвилин. Потім розкладаємо їх по порційних тарілочках і подаємо, поки вони гарячі. Приємного вам апетиту!

Схожі рецепти