Рецепт Камбала в духовці у фользі фото

Камбала в духовці у фользі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Риба та морепродукти , Борсатися
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Страви у фользі
Кількість порцій: 3-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо хочете, щоб камбала вийшла соковитою, перед відправкою в духовку замаринуйте її. Як це зробити, я розповім далі. Є один маленький секрет, завдяки якому рибка виходить соковитою.

Опис приготування:

Пряна камбала в духовці у фользі - це приголомшливе блюдо не тільки для вечері, але навіть для святкового столу. Готується вона дуже швидко (запікається всього 15 хвилин в фользі), попередньо маринується і подається практично з будь-яким класичним гарніром (каші, овочі і т.Д.). Соковитість і ніжність рибку надає саме маринад.

  • Борсатися - 1 штук
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Мелена кориця - 1 чайних ложок
  • Зерна кмину - 1 чайних ложок
  • Мелений коріандр - 1 чайних ложок
  • Мелений імбир - 1 чайних ложок
  • Сіль - 1 За смаком
камбала в духовці у фользі - фото крок 1
1. Камбала готується дуже швидко і легко. Для соковитості я використовувала спеціальний маринад. У ступці потрібно з'єднати спеції, які вказані в рецепті і ретельно їх потовкти разом. Рибку потрібно почистити і гарненько вимити.
камбала в духовці у фользі - фото крок 2
2. Потім потрібно поперек тушки зробити надрізи ножем (на відстані сантиметра). Потрапляючи в надрізи, маринад добре оживляти рибку і зробить м'ясо соковитим.
камбала в духовці у фользі - фото крок 3
3. В окремому посуді розтопіть вершкове масло, після чого зніміть його з вогню і додайте підготовлені спеції. Перемішайте все до однорідного стану, після чого полийте рибу.
камбала в духовці у фользі - фото крок 4
4. Всю поверхню, краю і надрізи потрібно гарненько натерти (особливо постарайтеся зробити так, щоб маринад потрапив в середину риби через надрізи).
камбала в духовці у фользі - фото крок 5
5. Додати сіль за смаком, можна збризнути соком лимона, але це необов'язково і за бажанням. Загорніть камбалу в фольгу дуже добре і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 15 -20 хвилин.
камбала в духовці у фользі - фото крок 6
6. Для отримання рум'яної скоринки за 5 хвилин до готовності рибки її потрібно розгорнути. Тоді поверхню і стане з хрусткою скоринкою.
камбала в духовці у фользі - фото крок 7
7. Нарізайте її на частини і подавайте порційно. На гарнір підійде будь-яка каша, овочі (в тому числі відварні і запечені).
камбала в духовці у фользі - фото крок 8
8. Рибу перед подачею потрібно відокремити від кісточок, це робиться дуже легко. Запечена камбала чудово піддається цьому нехитрому справі.
камбала в духовці у фользі - фото крок 9
9. Приготуйте вершковий або майонезний соус до риби, з ним вона буде ще смачніше і соковитіше!

Схожі рецепти