Камбала в духовці у фользі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо хочете, щоб камбала вийшла соковитою, перед відправкою в духовку замаринуйте її. Як це зробити, я розповім далі. Є один маленький секрет, завдяки якому рибка виходить соковитою.
Пряна камбала в духовці у фользі - це приголомшливе блюдо не тільки для вечері, але навіть для святкового столу. Готується вона дуже швидко (запікається всього 15 хвилин в фользі), попередньо маринується і подається практично з будь-яким класичним гарніром (каші, овочі і т.Д.). Соковитість і ніжність рибку надає саме маринад.
- Борсатися - 1 штук
- Вершкове масло - 100 грам
- Мелена кориця - 1 чайних ложок
- Зерна кмину - 1 чайних ложок
- Мелений коріандр - 1 чайних ложок
- Мелений імбир - 1 чайних ложок
- Сіль - 1 За смаком
1. Камбала готується дуже швидко і легко. Для соковитості я використовувала спеціальний маринад. У ступці потрібно з'єднати спеції, які вказані в рецепті і ретельно їх потовкти разом. Рибку потрібно почистити і гарненько вимити.
2. Потім потрібно поперек тушки зробити надрізи ножем (на відстані сантиметра). Потрапляючи в надрізи, маринад добре оживляти рибку і зробить м'ясо соковитим.
3. В окремому посуді розтопіть вершкове масло, після чого зніміть його з вогню і додайте підготовлені спеції. Перемішайте все до однорідного стану, після чого полийте рибу.
4. Всю поверхню, краю і надрізи потрібно гарненько натерти (особливо постарайтеся зробити так, щоб маринад потрапив в середину риби через надрізи).
5. Додати сіль за смаком, можна збризнути соком лимона, але це необов'язково і за бажанням. Загорніть камбалу в фольгу дуже добре і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 15 -20 хвилин.
6. Для отримання рум'яної скоринки за 5 хвилин до готовності рибки її потрібно розгорнути. Тоді поверхню і стане з хрусткою скоринкою.
7. Нарізайте її на частини і подавайте порційно. На гарнір підійде будь-яка каша, овочі (в тому числі відварні і запечені).
8. Рибу перед подачею потрібно відокремити від кісточок, це робиться дуже легко. Запечена камбала чудово піддається цьому нехитрому справі.
9. Приготуйте вершковий або майонезний соус до риби, з ним вона буде ще смачніше і соковитіше!