Рецепт Запечена камбала в фользі фото

Запечена камбала в фользі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Риба та морепродукти
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Страви у фользі

Смачна і ніжна риба, запечена в духовці, - приготувати таку дуже легко. Готується вона практично без жиру і тому набагато корисніше тієї, яка смажиться на сковороді.

М'ясо камбали - дуже смачне і ніжне і, щоб не втратити при готуванні корисні нашому організму речовини, найкраще рибу запікати. Якщо ви хочете отримати соковиту і ароматну рибку - скористайтеся цим простим рецептом приготування камбали, запеченої у фользі. Від вас не потрібно особливих навичок, впорається з цим навіть початківець кулінар:) Я сподіваюся, що рецепт камбали, запеченої у фользі з фото допоможе вам в процесі. Камбалу можна запекти у фользі і на вугіллі. Для цього кожну рибу загорніть у фольгу окремо. Якщо ви вперше готуєте камбалу і не пробували її до сих пір - ви повинні знати кілька правил. Рибу спочатку чистять, потім провести, а потім видаляють голову. І ще одне - деяким людям не подобається особливий запах, який з'являється у камбали при готуванні. Щоб його не було - з камбали необхідно здерти темну шкіру. Ну от і все, готуємо:)

  • Борсатися - 1 кілограм(2 штуки)
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Стебла петрушки або кропу - 50 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
запечена камбала в фользі - фото крок 1
Камбалу чистим, видаляємо нутрощі і голову. Добре промиваємо, потім прибираємо зайву вологу паперовим рушником. Посипаємо рибу і зовні, і всередині сіллю і перцем. Якщо є лимон - можна скропити лимонним соком.
запечена камбала в фользі - фото крок 2
Чистимо і нарізаємо цибулю.
запечена камбала в фользі - фото крок 3
Помиємо зелень, зрізані стебла.
запечена камбала в фользі - фото крок 4
Відрізаємо потрібний нам за розміром шматок фольги, змащуємо рослинним маслом і викладаємо половину цибулі і стебел петрушки.
запечена камбала в фользі - фото крок 5
Викладаємо камбалу.
запечена камбала в фользі - фото крок 6
А зверху - залишки лука і стебел.
запечена камбала в фользі - фото крок 7
Щільно загортаємо фольгу і відправляємо рибу в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 40. Риба буде дуже соковитою, якщо вам хочеться, щоб вона запеклася зверху скоринкою - хв 15 до кінця готування відкрийте фольгу і змастіть рибу рослинним маслом або сметаною.

Схожі рецепти