Кальмари з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете нафарширувати кальмари на обід або вечерю і шукайте цікаву і нескладну начинку, тоді цей рецепт спеціально для вас. Чудове поєднання рису з овочами - саме те, що потрібно!
Пропоную вам на замітку цікавий варіант, як приготувати кальмари з рисом в апетитному томатному соусі. Морепродукти виходять дуже соковитими, а начинка - ситної і дійсно смачною. При бажанні ви можете використовувати і інші овочі: морква, перець або кукурудзу, наприклад. Для любителів гостренького можу порадити додати в соус трохи чилі.
- Тушка кальмара - 6 штук
- Мал - 0.5 склянки
- Помідори - 6 штук
- Цибулина - 2 штуки
- Часник - 4-6 зубчиків
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Сіль - За смаком
- Зелений горошок - За смаком
- Зелень - За смаком
1. Насамперед вимийте помідори і зробіть надрізи невеликі гострим ножем. Залийте їх окропом і залиште буквально на хвилину. Після воду злийте, помідори остудіть і очистіть від шкірки.
2. Паралельно очистіть 1 цибулину (в начинку рекомендую використовувати фіолетовий) і половину часнику. Подрібніть і відправте на сковороду з розтопленим вершковим маслом. Обсмажте до м'якості і зніміть з вогню. Мал відправте в підсолену воду і відваріть до напівготовності.
3. Очищені помідори наріжте невеликими кубиками. Частина викладіть в глибоку миску до обсмаженої цибулі з часником.
4. На окремій сковороді обсмажте другу цибулину, подрібнену кубиками, пару хвилин. Викладіть інші помідори і тушкуйте 3-5 хвилин. Додайте подрібнений часник в соус, щіпку солі, цукру і за смаком перець.
5. Відварений рис остудіть трохи і викладіть в мисочку. Перемішайте все акуратно. За смаком можна додати спеції, зелень, горошок.
6. Очистіть тушки кальмарів.
7. Нафаршіруйте готової начинкою тушки. Закріпіть її дерев'яною шпажкою.
8. Викладіть кальмари в соус і тушкуйте на середньому вогні хвилин 20. Перед подачею акуратно наріжте тушки, присипте зеленню і за бажанням тертим сиром.
Смачного!
Смачного!