Рецепт Кальмар на мангалі фото

Кальмар на мангалі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі, Риба та морепродукти, Молочні продукти, Сир, Морепродукти, Бринза, Часник, Кальмари
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На природу
Гарячі страви, Страви на шпажках

На природі можна їсти не тільки м'ясо і рибу, а ще й екзотичні морські дари! розповім, як приготувати кальмара на мангалі, а ви здивуєте своїх гостей такою смачною дивиною. Це просто і смачно!

Кальмари краще вибрати середнього розміру і бажано, щоб вони були охолодженими, але не замороженими. Як наповнення можна використовувати фету, сулугуні, будь-який інший сир. Також можна додати зелень, це теж неймовірно смачно. Подавати таку страву найкраще на листі салату зі свіжими овочами.

  • Тушки кальмара - 8 штук
  • Бринза - 400 грам
  • Оливкова олія - 150 мілілітрів
  • Часник - 3 зубчики
  • Майоран листя - 3 штуки
  • Морська сіль, перець - За смаком
  • Лимон - 1 штука
1
Обережно вимийте тушку кальмара, вивернувши його навиворіт. Намагайтеся не порвати її на всі боки.
2
Підготуйте маринад. Для цього в оливкове масло видавіть часник, дрібно наріжте листя майорану, додайте сіль і перець. Добре перемішайте.
3
Викладіть кальмарів в ємність і залийте маринадом. Залиште в холодильнику мінімум на 3 годину, за цей час переверніть їх кілька разів.
4
Перед приготуванням нафаршіруйте кальмарів сиром і скріпіть зубочистками підстави тушок.
5
Запікати кальмаром краще на решітці. Змастіть її маслом, щоб кальмар не прилип в процесі приготування. Жар повинен бути невеликим, з кожного боку обсмажте тушки 4-6 хвилин.
6
Перед подачею наріжте лимон на часточки, щоб видавити на готову страву лимонний сік.

Схожі рецепти