Кальмар на мангалі
(покроковий рецепт з фото)
На природі можна їсти не тільки м'ясо і рибу, а ще й екзотичні морські дари! розповім, як приготувати кальмара на мангалі, а ви здивуєте своїх гостей такою смачною дивиною. Це просто і смачно!
Кальмари краще вибрати середнього розміру і бажано, щоб вони були охолодженими, але не замороженими. Як наповнення можна використовувати фету, сулугуні, будь-який інший сир. Також можна додати зелень, це теж неймовірно смачно. Подавати таку страву найкраще на листі салату зі свіжими овочами.
- Тушки кальмара - 8 штук
- Бринза - 400 грам
- Оливкова олія - 150 мілілітрів
- Часник - 3 зубчики
- Майоран листя - 3 штуки
- Морська сіль, перець - За смаком
- Лимон - 1 штука
1
Обережно вимийте тушку кальмара, вивернувши його навиворіт. Намагайтеся не порвати її на всі боки.
2
Підготуйте маринад. Для цього в оливкове масло видавіть часник, дрібно наріжте листя майорану, додайте сіль і перець. Добре перемішайте.
3
Викладіть кальмарів в ємність і залийте маринадом. Залиште в холодильнику мінімум на 3 годину, за цей час переверніть їх кілька разів.
4
Перед приготуванням нафаршіруйте кальмарів сиром і скріпіть зубочистками підстави тушок.
5
Запікати кальмаром краще на решітці. Змастіть її маслом, щоб кальмар не прилип в процесі приготування. Жар повинен бути невеликим, з кожного боку обсмажте тушки 4-6 хвилин.
6
Перед подачею наріжте лимон на часточки, щоб видавити на готову страву лимонний сік.