Калиновий сік
(покроковий рецепт з фото)
Калиновий сік славиться тонізуючими властивостями, так само покращує роботу серця і водний обмін в організмі. Рекомендують його як жарознижуючий і потогінний засіб при простудних захворюваннях.
Спосіб приготування калинового соку досить простий. На один кілограм калини доводиться 200 грам цукру і 1 склянка води.
Плоди калини потрібно звільнити від сміття, плодоніжок і старих і поганих ягід. Потім потрібно ягоди укласти в друшляк і потримати 5 хвилин над парою, щоб ягода легше віддавала свій сік і втратила гіркоту.
Потім з плодів робиться пюре, або за допомогою блендера, або за допомогою перетирання через сито. Далі нам потрібно з пюре отримати сік, тому проціджуємо його.
Частину, що залишилася мезгу заливаємо водою і кип'ятимо 5-10 хв, потім знову проціджуємо. Гарячий відвар з'єднуємо з підігрітим до 80 - 90 градусів віджатим соком, додаємо цукор, розмішують дерев'яною ложкою і розливають в банки, пастеризуємо і закочує їх.
Банки ємністю 0, 5 л пастеризують 5 хв, 1, 0 - 10 хв.
- Калина - 1 кілограм
- Цукор - 200 грам
- Вода - 1 Склянка
Плоди калини потрібно звільнити від сміття, плодоніжок і старих і поганих ягід. Потім потрібно ягоди укласти в друшляк і потримати 5 хвилин над парою, щоб ягода легше віддавала свій сік і втратила гіркоту.
Потім з плодів робиться пюре, або за допомогою блендера, або за допомогою перетирання через сито. Далі нам потрібно з пюре отримати сік, тому проціджуємо його.
Частину, що залишилася мезгу заливаємо водою і кип'ятимо 5-10 хв, потім знову проціджуємо. Гарячий відвар з'єднуємо з підігрітим до 80 - 90 градусів віджатим соком, додаємо цукор, розмішують дерев'яною ложкою і розливають в банки, пастеризуємо і закочує їх.
Банки ємністю 0, 5 л пастеризують 5 хв, 1, 0 - 10 хв.