Калиновий сироп
(покроковий рецепт з фото)
Калина - корисна ягода. Її вживають при нервовому збудженні, спазмах судин, гіпертонії, атеросклерозі. Він зміцнюють серцевий м'яз, тому калиновий сироп - це не тільки смачно, але корисно!
Для початку калину потрібно гарненько промити, очистити від сміття і плодоніжок. Найкраще для сиропу використовувати стиглі ягоди, які при натискання легко дають сік, а кісточки буквально самі відходять.
Калину потрібно протерти через сито. Отримане пюре з калини залити окропом і через деякий час процідити сироп з ягід, а потім знову з'єднати з пюре.
Всі перекладаємо в каструлю і ставимо на вогонь. Поступово засипаємо вміст цукром. Кип'ятимо на повільному вогні близько 5 хвилин, помішуючи дерев'яною ложкою. Далі отставляем з вогню, охолоджуємо і розливаємо по пляшках.
Я сироп зберігаю в холодильнику. Приблизно в такій ось посуді. Додаю всюди - і в чай і до страв і до десертів. Іноді навіть до качці.
Смачного!
- Калина - 1 кілограм
- Цукор - 0, 5 кілограма
- Вода - 1 літр
Калину потрібно протерти через сито. Отримане пюре з калини залити окропом і через деякий час процідити сироп з ягід, а потім знову з'єднати з пюре.
Всі перекладаємо в каструлю і ставимо на вогонь. Поступово засипаємо вміст цукром. Кип'ятимо на повільному вогні близько 5 хвилин, помішуючи дерев'яною ложкою. Далі отставляем з вогню, охолоджуємо і розливаємо по пляшках.
Я сироп зберігаю в холодильнику. Приблизно в такій ось посуді. Додаю всюди - і в чай і до страв і до десертів. Іноді навіть до качці.
Смачного!