Рецепт Калиновий сироп фото

Калиновий сироп
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Калина
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Вагітним і годуючим
Для дітей , На сніданок , Десерт
Заготовки , Десерти , Варення , Сироп
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Калина - корисна ягода. Її вживають при нервовому збудженні, спазмах судин, гіпертонії, атеросклерозі. Він зміцнюють серцевий м'яз, тому калиновий сироп - це не тільки смачно, але корисно!

Опис приготування:

Для початку калину потрібно гарненько промити, очистити від сміття і плодоніжок. Найкраще для сиропу використовувати стиглі ягоди, які при натискання легко дають сік, а кісточки буквально самі відходять.

Калину потрібно протерти через сито. Отримане пюре з калини залити окропом і через деякий час процідити сироп з ягід, а потім знову з'єднати з пюре.

Всі перекладаємо в каструлю і ставимо на вогонь. Поступово засипаємо вміст цукром. Кип'ятимо на повільному вогні близько 5 хвилин, помішуючи дерев'яною ложкою. Далі отставляем з вогню, охолоджуємо і розливаємо по пляшках.

Я сироп зберігаю в холодильнику. Приблизно в такій ось посуді. Додаю всюди - і в чай ​​і до страв і до десертів. Іноді навіть до качці.

Смачного!


  • Калина - 1 кілограм
  • Цукор - 0, 5 кілограма
  • Вода - 1 літр
Для початку калину потрібно гарненько промити, очистити від сміття і плодоніжок. Найкраще для сиропу використовувати стиглі ягоди, які при натискання легко дають сік, а кісточки буквально самі відходять.

Калину потрібно протерти через сито. Отримане пюре з калини залити окропом і через деякий час процідити сироп з ягід, а потім знову з'єднати з пюре.

Всі перекладаємо в каструлю і ставимо на вогонь. Поступово засипаємо вміст цукром. Кип'ятимо на повільному вогні близько 5 хвилин, помішуючи дерев'яною ложкою. Далі отставляем з вогню, охолоджуємо і розливаємо по пляшках.

Я сироп зберігаю в холодильнику. Приблизно в такій ось посуді. Додаю всюди - і в чай ​​і до страв і до десертів. Іноді навіть до качці.

Смачного!

Схожі рецепти